Másfél millió forintot kaphatsz az államtól a lakásodra

Augusztus végétől lehet pályázni

Íme, egy remek lehetőség, ha korszerűsíteni akarod a fűtést!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Augusztus végétől lehet jelentkezni a fűtési rendszerek korszerűsítését támogató, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési keretéből meghirdetett pályázatra, melyre a jelentkezéseket augusztus 27-étől a keret kimerüléséig lehet benyújtani.

Az MTI-nek is eljuttatott közleményében az NFM hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A fűtéskorszerűsítést támogatják

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

Jó hír azonban a lakosságnak, hogy nem cégek és vállalkozások pályázhatnak rá, kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai jelentkezhetnek - ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett.

Ilyen összegekre lehet pályázni

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40%-a lehet, de forintban kifejezett maximuma is meg van határozva.

Kondenzációs gázkazán beépítése esetén lakásonként 850 ezer forint, megújuló energiát - brikett, pellet - hasznosító hőtermelő berendezés, napkollektor, hőszivattyú telepítése esetén pedig lakásonként 1,5 millió forint lehet.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Új Széchenyi Terv Fűtéskorszerűsítési Programjának pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk ezen a honlapon érhetők el.

Jelentkeznél a pályázatra?

Ezt is szeretjük