Mutasd a kutyád, megmondjuk, ki vagy!
Ha hiszed, ha nem, amilyen a kutyád, olyan vagy te is. Hogy mi köze a jellemnek és a személyiségnek a kutya fajtájához? Eláruljuk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány évvel ezelőtt dél-amerikai viselkedéskutatók több kísérletet is elvégeztek annak megállapítására, hogy milyen alapon választ magának az ember párt - és ebet.

Egyes feltélezések szerint ugyanis a kutyák többsége nagyon hasonlít a gazdijára, ám hogy ez a véletlen műve-e, esetleg tudatos választás eredménye, a mai napig kérdéses.

Az azonban biztos, hogy van hasonlóság, ráadásul egyesek szerint a kutya fajtájából akár gazdija vérmérsékletére is következtetni lehet. Hogy ez valóban igaz-e, győződj meg magad!

Válassz kutyát!

Golden retriever
Labrador retriever
Német juhászkutya
Beagle
Yorkshire terrier
Tacskó
Boxer
Uszkár
Shih-tzu
Csivava
Törpe schnauzer
Mops
Pomerániai törpespicc
Bulldog
Cocker spániel
Rottweiler
Boston terrier
Sheltie
Máltai selyemkutya
Német vizsla

Golden retriever

A gazdi alapvetően nyugodt, békés, boldog ember, aki imádja a természetet. Sok időt tölt családjával, barátaival, és általában olyan állása van, ahol emberekkel kell foglalkoznia, törődnie. Szeret segíteni, adni és jobbá tenni mások életét.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Labrador retriever

A gazdi nagyon mókás személy: ha éppen nem történik semmi, akkor biztosan ő lesz az, aki kitalálja, mivel lehetne megtörni a csendet...
Az ilyen kutya tulajdonosa megértő, jóságos és spontán ember. Mindenre fogékony, és bármibe belevág - legalább egyszer.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Német juhászkutya

A komoly kutya komoly gazdival jár! Bár az idegenekkel mindig megtartja a két lépés távolságot, a barátaival és a szeretteivel odaadóan, nyíltszívűen viselkedik. Mindig lehet rá számítani, ezért felelősségteljes állást választ magának. Küzd az igazságért, keresi a boldogságot, és annak lehetőségét, hogy másokon segíthessen.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Beagle

Móka és kacagás jellemzi a gazdit, mely gyorsan átragad barátaira is! Mindig mosolyog, tele van élettel. Ha egyszer elkezd mesélni, szinte le sem lehet lőni, bár nem akad olyan, aki ne hallgatná szívesen...
Aktív ember, ugyanakkor szeret elterülni a TV előtt, lazítani és megnézni kedvenc műsorát.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Yorkshire terrier

A yorki gazdija igényes, figyel az apró részletekre - néha már túlságosan is. Szereti a függetlenséget és a rendszert az életében. Megjelenése mindig makulátlan, kollégái tisztelettel veszik körül. Ritkán van rossz napja, de ha előfordul, akkor azt nagyon megszenvedi.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Tacskó

A gazdi jelszava: jó emberek, jó buli. Joviális, mosolygós személyiség, akinél az életkedv néha nagyfokú makacssággal párosul. Amit akar, azt mindig megszerzi, amikor pedig nyugalomra vágyik, csak kivonul a kertbe, és a belemélyed a kertészkedésbe.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Boxer

Életszerető ember, de többnyire nagyon elfoglalt, mindig rohanásban van. Szeret ismerkedni, minden idegen potenciális barát számára! Habzsolja az életet, és élvezi annak minden pillanatát! Munkájában is kiteljesedik, éppen ezért nem sajnálja feláldozni a szabadidejét érte. Az élet hozta stresszhelyzetekre nevetve, pozitív hozzáállással reagál.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Uszkár

A gazdi hűséges típus, akárcsak az uszkár. Szenvedélyesen szeret mindent: életet, családot, kutyát. Saját és kutyája megjelenésére mindig gondosan ügyel. Élete szervezett, lakása kifogástalan. Szeret utazni és kellemes éttermekben vacsorázni.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Shih-tzu

Barátságos, mindenki által kedvelt ember, aki szereti a nyugodt, biztonságos életet. Nem az a kifejezett vezető típus, inkább csapatjátékos, aki szereti, ha egyenrangú félként kezelik. Egyetlen gyenge pontja van: a vásárlás.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Csivava

Kedveli a változatosságot: egyszer komoly, másszor bolondos. Néha nyugodt otthoni pihenésre, máskor pedig nagy bulikba vágyik. Jó az ízlése, ezért barátai szívesen kérnek tőle tanácsot. Ezer arca miatt az emberek néha félreértik, de amint jobban megismerik, egyből megszeretik.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Törpe schnauzer

Gazdája szigorú, de becsületes ember. Szabályokat állít fel magának, melyeket szeret betartani, illetve betartatni másokkal. A zűrzavart és a rendetlenséget nem tolerálja. Lojális, hűséges a családjával. A munkaadók álma: elhivatott, maximalista.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Mops

Az ő gazdija az osztály bohóca, a hangulatfelelős. Mindig mosolyog, soha nem látni komornak! Szereti kipróbálni az új dolgokat, vállalkozó típus. Jó a humorérzéke, könnyen lelkesedik mindenért, szereti, ha másokat is felvidíthat.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Pomerániai törpespicc

A dráma és a luxus szeretője. Órákat képes eltölteni a fürdőszobában, szereti mindennek megadni a módját. Nem bánja, ha ő van a figyelem központjában, sőt keresi az alkalmat a szereplésre. Kényeztetéssel és elegáns éttermekkel könnyen le lehet venni a lábáról.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Bulldog

Nevetés és szórakozás az életeleme, de vannak "dolgai", melyekhez makacsul ragaszkodik, mindent úgy intéz, ahogy neki tetszik. Hatékony és következetes, logikusan gondolkodik. Bár kicsit túlságosan romantikus, azért igazán szeretnivaló. Egyik kedvenc időtöltése a tévézés kedvese és egy nagy tál pattogatott kukorica társaságában.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Cocker spániel

Bár gazdája nagyon elfoglalt ember, azért a családjára mindig szakít időt. Igazi romantikus alkat! Temperamentumát nem mindig képes szabályozni. Ügyel a külsejére, a testmozgást sosem hanyagolja el. Azonban a változatosságot nem kedveli, nem köt könnyen új barátságokat, de lelkesen ápolja a régieket.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Rottweiler

Komoly és határozott ember a rottweiler gazdája. Ösztönösen megérzi, mikor kell cselekedni, mi a jó és mi a rossz döntés, ezzel sikerült kivívnia kollégái elismerését is. Az idegenekkel kicsit távolságtartó, de ezen nem is szeretne változtatni, számára így biztonságos. Akit viszont közel enged magához, azzal örökre szóló barátságot köt.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Boston terrier

Jó szándékú, könnyen megbocsátó ember, aki azon van, hogy jobbá tegye mások és saját maga életét is. Barátságos és boldog, néha extrovertált, aki hajlamos a bohóckodásra: ha csak teheti, vicceket mesél barátainak.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Sheltie

Barátságos és gondoskodó gazdija van. A legtöbb sheltie-gazdi gyerekekkel foglalkozik, de legalábbis körülveszi magát gyerekekkel, barátokkal. Megjelenésére mindig gondosan ügyel, lakása makulátlan.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Máltai selyemkutya

Gazdija szereti, ha kényeztetik, odafigyelnek rá. Órákig tud állni a szekrény előtt, hogy megtalálja az ideális ruhát, fodrásza is bármikor kész a fogadására. Kedveli az igényes éttermeket és a fontos események átbeszélését legjobb barátaival.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Német vizsla

Igazi atletikus alkat, remek mozgású, sportszerető ember. Szereti a barátait, ugyanakkor igényli a magányos perceket is.

Ha ideje engedi, kirándul, minden vágya, hogy jó sportoló legyen, de legalábbis képes legyen az általa kitűzött célok elérésére, és az új sportokban való helytállásra.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Ha szívesen olvasnál más, kutyákkal és macskákkal, valamint nevelésükkel és gondozásukkal kapcsolatos cikkeket, akkor látogass el a Háziállat.hu weboldalra! Kattints ide!

Ezt is szeretjük