Így fagyaszd le a kenyeret, hogy sokáig jó legyen! Nagyon sokat spórolhatsz vele
Sokáig eltarthatod a kenyeret, ha még idejében lefagyasztod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos oka lehet annak, hogy gyakran megmarad a kenyér, van, hogy valaki egyszerűen csak nem méri fel jól a szükségleteket, de az is könnyen előfordulhat, hogy a család vagy épp az egy fős háztartás nem fogyaszt túl sok pékárut, vagy épp van, aki más típusát kedveli, ami így kevésbé fogy gyorsan.

A megszáradt kenyeret kis időre nedves konyharuhába téve, majd sütőben átsütve fel lehet frissíteni, de fel is lehet használni, például zsemlemorzsa, feltétként szolgáló pirított kockák készítésére vagy épp a zsír felszívására például a leves tetejéről vagy a rántott hús alól - minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Így hosszabbíthatod meg a kenyér élettartamát

Mindemellett érdemes arra is gondolni, miként tarthatod hosszabb távon is frissen a kenyeret, ha például alufóliával feded le a vágott végét, vagy kendőbe tekered, nem szárad majd ki olyan gyorsan, a penészesedést pedig lassíthatod például azzal is, ha nagyanyáink praktikáját követve egy kevés kockacukrot teszel a kenyértartóba.

A kenyeret mindemellett le is lehet fagyasztani, fontos azonban, hogy ezt olyankor tedd meg, amikor még viszonylag friss.

Vannak, akik egészben is lefagyasztják, célszerűbb azonban felvágni, majd néhány szeletenként légmentesen folpackba vagy műanyag zacskóba, dobozba csomagolni. Fontos, hogy előtte ne érje semmiféle nedvesség, emellett az sem mindegy, miként olvasztod ki.

Bár vannak, akik szerint szobahőmérsékleten kiolvasztva is ugyanolyan lehet az íze és az állaga, mint újkorában, nem véletlen, hogy sokan inkább megpirítják, vagy kis időre sütőbe teszik az ily módon felhasznált kenyeret. Lehetőleg azonban sose a mikrohullámú sütőben olvaszd ki!

Ezt is szeretjük