Mutasd az íróasztalod!
Megmondjuk, ki vagy!
Robosztus és rendezett? Vagy rozoga és aprócska, amelyen egymás hegyén-hátán állnak a papírok? Vigyázz, mert mindez árulkodó lehet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Méghogy valaki szeret dolgozni? Valójában ez nem érzelmi kérdés, sokkal inkább a társadalmi együttélés ősi szabálya: ha részesülni szeretnél a földi javakból, akkor dolgoznod kell - vagy jól házasodni, de ez egy másik cikk témája...

Természetesen a napi nyolc óra robot mögött ott van az igény a sikerre és az önkifejezésre is - talán éppen ez az oka annak, hogy nem egy olyan ember van, aki egy hétvégét se bír ki munka nélkül, és még a tengerparton is csörög a telefonja.

Ám ha szeret valaki dolgozni, ha nem, a legtöbb ember nem maga választja a munkakörnyezetét. Éppen emiatt azonban szinte mindenki igyekszik valahogy úgy alakítani a saját fennhatósága alá tartozó területet, hogy az számára a legjobb legyen - néha akár meg is feledkezve arról, hogy azt mások is láthatják. Pedig ez utóbbit érdemes szem előtt tartani, az íróasztalod ugyanis nemcsak a személyiségedről, de a munkához való hozzáállásodról, sőt, a magánéletedről is árulkodhat!

Miss Bűbáj

Az asztalod

 • Világos színű fából készült sok fiókkal, polccal.
 • Tartozik hozzá egy kényelmes, inkább fotelnek tűnő szék, melybe általában egy puha plédet is teszel.
 • A munkádhoz tartozó iratokat élénk színű, mintás mappákban tartod, számodra átlátható rendben, ráadásul számos színes tollad, filced, cetlid van.
 • Munkaeszközeiden kívül állatmintás egérpad, családodról, párodról készült képek, gyermeked által rajzolt kép, saját készítésű dolgaid találhatóak rajta.
 • A naptárad virágokat és cuki állatokat ábrázol, kedvenc napjaidat pedig szívecskével jelölöd.
 • Az idézet, ami az asztalod felett függ(het): "...jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." (Antoine Saint-Exupéry)

Akkor te mindig az élet napos oldalán élsz, próbálod mindenben megtalálni a pozitívumot. Így munkahelyedre is igyekszel olyan tárgyakat becsempészni, amivel otthonossá és kellemessé teheted a környezetedet. Munkatársaid is kedvelnek, hiszen még hétfő reggelente is mosolyogsz, nyitottságod miatt hamar megtalálod a hangot másokkal. Ezért azonban fennáll a veszélye, hogy hírközponttá válj, így a konfliktusok elkerülése végett próbáld meg magadban tartani az információkat.
Sokan irigyelnek is, hiszen természetes bájoddal és humoroddal bármelyik helyzetből kivágod magad. Ez azért is előnyös oldalad, mert egyébként nem vagy a munka hőse: ha a főnököd elfordul, rögtön felhívod anyukádat vagy a pasidat, esetleg hétvégi programot szervezel. A karriernél fontosabb számodra a kiegyensúlyozott családi élet.

Miss Tökéletes

Az asztalod

 • Nagy, robosztus, és sötét színek uralják.
 • Hajónyi méretű, dönthetős, masszírozós bőrszék tartozik hozzá.
 • A helyi írószerbolt lelkes vásárlója vagy, így kicsi, közepes és nagy mappák és iratrendezők találhatók az asztalodon precízen felcímkézve, ha pedig valaki elmozdít valamit az asztalodon, akkor dührohamot kapsz.
 • Monogramos tollkészlet, tűzőgép, iratmegsemmisítő, Az év dolgozója című kitüntetés, valamint szakmai újságok találhatóak rajta.
 • A naptárad elektronikus, jelszóval védett, hiper-szuper kütyü.
 • Az idézet, ami az asztalod felett függ(het): "Előtted a küzdés, előtted a pálya, az erőtlen csügged, az erős megállja." (Madách Imre)

Határozott és céltudatos vagy, akinek hobbija a túlórázás. Munkáltatód mindig meg van veled elégedve, hiszen precíz és megbízható vagy. Munkatársaid azonban annál kevésbé kedvelnek, hiszen mindig te akarsz lenni a legjobb - és ez kitartásodnak köszönhetően általában sikerül is.
A körülötted lévőktől is megköveteled a pontosságot, de legfőképpen az őszinteséget. Nem vagy pletykás típus, de nem titkolod el, ha valakivel problémád van. Kedves, de visszafogott egyéniség vagy, szívesen szervezel irodán kívüli összejöveteleket, viszont a munkában nem ismered a barátságot. A magánéletedben is sokszor előrekerül a munka, nehezen tudsz lazítani. Keresd azokat az elfoglaltságokat, amik kikapcsolnak, így még hatékonyabban tudsz majd dolgozni!

Miss Álmodozó

Az asztalod

 • Sarokba fordított, apró darab.
 • Tartozik hozzá egy anatómiailag megfelelő, egészségmegőrző szék vagy fitt-ball.
 • Mivel kicsi, ezért minden egymás hegyén-hátán áll, csak te tudsz bármit is megtalálni.
 • Füstölő, hangulatjavító gyertya, sólámpa, Buddha szobor, és az aktuálisan olvasott könyvek találhatók rajta.
 • A naptárad különböző mandalákat ábrázol.
 • Az idézet, ami az asztalod felett függ(het): "Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad." (Weöres Sándor)

A munka számodra nem pénzhajhászásról szól, leginkább önmagadat szeretnéd megvalósítani. Ezért igen kicsi a valószínűsége, hogy egy kötött munkaidejű irodában dolgozol, ám ha mégis, akkor nehezen találod a helyed. Kreatív vagy, és jó a problémamegoldó képességed, de a munkád minősége ingadozó: ha nincs kedved dolgozni, akkor szinte egészen használhatatlan vagy.
Munkatársaid körében népszerű vagy, hiszen mindig kiönthetik neked a lelküket, és tudják, hogy nemcsak segíteni próbálsz, hanem meg is bízhatnak benned. Te viszont keveset beszélsz magadról, zárkózott ember vagy. Általában nincs időd arra, hogy megnyílj mások előtt, hiszen mivel útkereső személyiség vagy, ha egy feladatkörben nem látsz kihívást, akkor másikat keresel.

Miss Hebrencs

Az asztalod

 • Eredetileg nem íróasztal, bár ki akartad már cserélni, csak nem volt időd rá.
 • Gurulós szék tartozik hozzá, melynek szövete már kikopott, a támlája is lejár, de sosem fosztanál meg senkit attól a kacajtól, amikor leesel róla.
 • Könyvek, iratok találhatók rajta posztmodern alkotásokat idéző elrendezésben: a régi, használhatatlan dolgok elöl, a szükségesek pedig mindig valahol hátul vannak.
 • A káoszt növelik a csészék, műanyag poharak, a sütis doboz, amit karácsony óta nem vittél haza, és mókás tárgyak, amikkel unalmadban szórakoztatod magad.
 • A tavalyi naptár található rajta, amibe néha belenézel, és a frász jön rád a beírt programok láttán, hogy már megint elfelejtettél valamit.
 • Az idézet, ami az asztalod felett függ(het): "Csak a kisember tart rendet, a zseni átlátja a káoszt!"

Mindig pörögsz-forogsz, újabbnál újabb ötletekkel bombázod feletteseidet, pedig ők legtöbbször csak azt várnák el tőled, hogy amibe belekezdtél, azt fejezd is be. Lelkesedésed szalmaláng életű, mindig újabb és újabb impulzusokat keresel. Sokoldalú személyiségedet viszont megbecsülik, és tudják, nincs az a feladat, amitől te kétségbe esnél. Hangulatod hullámzó: hol estig bent maradsz dolgozni, hol pedig együtt jár a szemed az óra percmutatójával.

Hasonlóan ingadozó vagy az emberi kapcsolatok terén is: mindig mással mész ebédelni, és szívesen pletyózol, de ha magadról hallasz vissza valamit, mélységesen fel vagy háborodva. Diszharmonikus életeden, ha akarnál se tudnál változtatni, pedig ezzel rengeteg energiát spórolnál meg magadnak.

Ezt is szeretjük