Így tüntetheted el a legmakacsabb foltokat is egyszerű csapvízzel

Használj gőztisztítót!

Gyors, higiénikus, hatékony és biztonságos.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eleged van a heti rendszerességű robotból, vagyis a takarításból, mely rengeteg időt elvesz az életedből, és nem mindig a várt hatást hozza? Látszólag tiszta a felület, ám a szabad szemmel nem látható szennyeződések és baktériumok továbbra is ott vannak és fertőznek.

Itt az ideje, hogy felhagyj a kísérletezgetéssel, és egy kipróbálj igazán hasznos kelléket, a gőztisztítót. A gép használata nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg szabadidőre is szert tehetsz a segítségével.

Kicsi a bors, de...

Ha nem szívesen szennyezed a közvetlen környezetedet vegyszerekkel, ám az alternatív módszerek nem tüntették el a makacs szennyeződéseket, akkor a gőz ereje megoldást jelenthet a problémádra.

Magát a készüléket úgy kell elképzelni, mint egy kisebb kancsót, melynek hosszú, csőrszerű nyúlványa van - ezzel tudod a gőzt a megfelelő helyre irányítani. Egyik nagy előnye, hogy kicsi, nem kell külön raktárhelyiséget kinevezni hozzá, és drága kiegészítőket, vegyületeket sem igényel a működéshez. Csak vízre és erre a szerkezetre van szükséged, ha azt szeretnéd, hogy ragyogjon a lakás minden négyzetmétere.

A gőztisztító - típustól függően - egy-öt liter folyadékkal működik, így egy nagytakarításhoz nem kell három vödör vizet elpazarolnod.

Ha kisgyermeked is van, akkor külön áldás, hiszen a kicsik egész nap a padlón játszanak, csúsznak-másznak, és mindent a szájukba vesznek. Többé nem kell attól félned, hogy belélegeznek valamilyen vegyszert a gyermekeid.

14 filléres csodaszer

Nézegess képeket!

Elolvasom

A gőztisztító titka

A módszer nem új, szinte egy az egyben a kukta működési elvén alapul: ha a vizet felforralod, az gőzzé alakul. A gőz köztudottan jobban fertőtlenít, mint bármilyen mesterséges vegyület.

Miközben egy tartályban melegíti a gép a beletöltött folyadékot, nő a gőz nyomása, majd ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, azaz 110-120 fokot, akkor egy hőszigetelt tömlőn keresztül már csak a megfelelő helyre kell irányítanod. Ebben segít a hosszú orr, mellyel pontosan a kiszemelt területet éred el. Még a legeldugottabb sarkokat is könnyedén kitakaríthatod.

Ha kevesebb vizet töltesz bele, hamarabb felmelegíti a folyadékot. Érdemes forró vizet használnod, mert ezzel is időt spórolhatsz meg. És a titok: míg a hagyományos takarítási eszközök csak felületesen távolítják el a szennyeződéseket, addig a gőz behatol a piszok és a tisztítandó felület részecskéi közé, ezért hatékonyabb. A gőz részecskéi semlegesítik a port, a csírákat, a gombákat és a poratkákat is, melyek súlyos allergiát okozhatnak.

Hol használhatod?

A válasz egyszerű: mindenhol. A forró gőz két másodperc alatt tökéletesen fertőtlenít, kíméletlenül elpusztítja a baktériumokat, szemben a hagyományos tisztítószerekkel, melyekkel hosszú percekig kell súrolnod a felületeket. Rengeteg víz és tisztítószer használata mellett sem tudsz annyi baktériumot elpusztítani, mint ha forró gőzt vetettél volna be.

A fürdőszoba csempéjének tisztítására a gőztisztító éppúgy alkalmas, mint a csapon lerakódott vízkő fellazítására. A konyhában a tűzhely vagy a sütő szennyeződéseivel is felveszi a harcot, de a nappali ablakait is ragyogóvá varázsolhatod. A szőnyegeket egy speciális fej segítségével szabadíthatod meg a lerakódott kosztól és portól.

Minden felületre fújhatod, a rozsdamentes acéltól kezdve az üvegen át, bárhol kifejti jótékony hatását, miközben a felületet nem roncsolja. Rendszeres használatával elősegítheted, hogy a por részecskéi minél kevésbé tapadjanak meg a lakásodban. Nem véletlenül használják már több évtizede az egészségügyben vagy a szállodákban, hiszen tisztítóereje és minimális költségvonzata miatt jó befektetés - a te háztartásodban is.

Hol kapható?

Gőztisztítót szinte minden nagyobb barkácsboltban vagy háztartási boltban, de egyre több nagyáruházban is lehet kapni.

A legolcsóbbak a Tristar és a Solac típusú készülékek. Míg az 1000 wattos teljesítményű, három bar nyomással dolgozó, 300 milliliteres tartállyal ellátott Tristar az eBolt kínálatában 7810 forintért található, addig a Solac 1200 wattos gőztisztítója az Extreme Digitalnál 8990 forint.

A gőztisztítógyártásban a Karcher kétségtelenül tiszteletet parancsoló márkanév, és bár komolyabb gépeket 30 ezer forinttól árulnak, 15-16 000 forintért is találni náluk kisebb kézi készülékeket.

Neked van gőztisztítód? Mire használod?

Ezt is szeretjük