Így lesz illatos a cipőd néhány perc alatt: 3 bevált, ütős házi praktika a lábbelikhez
Hagynak maguk után kívánnivalót tavaszi cipőid? Íme, néhány trükk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy könnyed tavaszi cipővel is lehet ugyanannyi probléma, mint a több anyagot és réteget magukénak tudó, téli lábbelikkel. Ha színes és nőies topánkáidat vagy sportcipőidet nem szeretnéd újra cserélni, viszont nem felelnek meg teljes mértékben a kényelmi kívánalmaknak, egyszerű házi praktikákat is bevethetsz.

Ha szorít, csúszik, vagy épp kellemetlen szagot áraszt a cipőd, ezeket a nagyanyáink idejében is jól ismert, bevált ötleteket érdemes alkalmaznod.

Kellemetlen szagok ellen

Ha villámgyors megoldásra van szükséged, a legjobb, ha öblítős vízzel átmosod a cipő belsejét, amennyiben vízálló anyagból készült - ha kicsit több idő is a rendelkezésedre áll, a művelet előtt tedd ki szellőzni egy félórára vagy órára.

A legjobb azonban, ha egy éjszakát is rá tudsz szánni a szagtalanításra, ekkor jóval tartósabb eredményt érhetsz el: tölts sót vagy macskaalmot egy zokniba, csomózd meg, majd tedd a cipőbe, és hagyd benne egy éjszakára, ez idő alatt előbbiek magukba szívják a szagokat.

Szintén segít, ha szódabikarbónával szórod be a cipő belsejét, majd állni hagyod benne néhány órára.

Ha csúszik a cipő

Új és főként tavaszi topánok esetén gyakran előfordul, hogy a talp nincsen redőzve, viszont teljesen lapos, mely jelentősen megnöveli annak valószínűségét, hogy nagyközönség előtt mutasd be piruett-tehetséged.

Ha mindezzel sem magadat, sem az utcán sétálókat nem szeretnéd megörvendeztetni, a cipő talpát dörzsöld be alaposan egy nyers krumpliszelettel, majd hagyd megszáradni a talpával felfelé. Így kevésbé fog csúszni.

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Szorít, és nehéz belelépni?

Ha a megfelelő méret ellenére szorít és kényelmetlen a cipőd, vagy cipőkanál segítségével is alig tudod beletuszkolni a lábfejed, nagyanyáink praktikái szintén segítségedre lehetnek. Kis mértékben tágíthatod a cipőt, és bejárathatod az újat, ha tiszta alkohollal nedvesíted be belülről, majd így húzod fel a lábadra, és viseled is egy ideig, hogy alkalmazkodjon hozzá.

Ha csak akkor kerülsz gondba, ha felhúzni kell a cipőt, a legegyszerűbb megoldás, ha belülről egyenletesen beszórod hintőporral, így könnyebben belecsusszan a lábad, és nem érzed majd olyan kényelmetlennek sem.

Mit teszel a cipők kellemetlen szaga ellen?

Ezt is szeretjük