Képeken a főváros legszebb panellakása
Több mint 17 000 szavazat alapján választották
Nézd meg Budapest legélhetőbb panellakását és lesd el az ötleteket! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 11. és október 11. között egy hónapon keresztül kereste Budapest legszebb panellakását és legtakarékosabb épületét a FŐTÁV Zrt.
Az I LOVE PANEL program felkutatta a legszeb panellakásokat, hogy láthatóvá váljanak a lakások pozitív oldalai, hiszen megfelelő kialakítással és korszerűsítéssel kellemes, gazdaságos otthonokká alakíthatóak.

A Panellakás szépségverseny során a játékba 125 benevezett lakás közül összesen 17.776 szavazat döntötte el, hogy ki nyerje meg a legszebb lakásnak járó címet, míg a Legtakarékosabb épület pályázatra 13 nevezés érkezett.

Fotó: Reviczky Zsolt

A szépségverseny a facebook.com/fotavzrt oldalon található alkalmazáson keresztül zajlott, ahol öt fotó feltöltésével lehetett indulni a versenyen. A játékosok megoszthatták saját galériájukat és ennek segítségével gyűjthették szavazatokat, melyek közül a legtöbb lájkot kapó játékos nyerte el a fődíjat: a XV. kerületi panellakásban élő Kóczián Patrícia.

A nyertes otthon lakberendezési fortélyai

- Ez az életvitel nekem új, ugyanis Mátészalkán nőttem fel családi házban. Jó dolog a lakótelepi életben a nagy lakóközösség, ahol mindig lehet találni segítőkész szomszédokat - mondta a verseny első helyezettje, aki azt is elárulta, hogy a lakás felújítása nem okozott sok nehézséget.

Fotó: Reviczky Zsolt

- A lakás állapota átlagosnak volt mondható, egy tisztasági festés után is beköltözhettem volna, de én tovább gondoltam a lakás szín és formavilágát. A lehetőségekhez, megkötöttségekhez mérten alakítottam saját ízlésemhez: egyedi bútorokkal és harmonikus színárnyalatokkal tettem otthonossá - mesélte Patrícia.

Fotó: Reviczky Zsolt

Azt is elárulta a nyertes, hogy a lakás berendezése során nem használt külső segítséget. Fantáziájára bízta az átalakítást, és mivel már régóta álmodozott róla, hogy amikor saját lakása lesz, azt miként szeretné berendezni, a feladat sok örömet szerzett számára.

Gazdaságos mindennapok

Lakásvásárláskor az esztétikum és a könnyű alakíthatóság mellett vitathatatlanul fontos tényező a rezsiköltség is. Ezért a Legtakarékosabb épület pályázat olyan budapesti távfűtéses panelépületek között hirdetett versenyt, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére.

Fotó: Reviczky Zsolt

A FŐTÁV a versennyel számszerűsíthető példákon tudta bemutatni a korszerűsítés pénztárcabarát voltát - jelenleg ezeknek a pályázatoknak még tart a kiértékelése.

Eredményes körkép

A FŐTÁV Zrt. azért hívta megmérettetésre a panellakásokat, hogy megmutathassa, ezek az életterek nem csak szépek, hanem otthonosak és olcsó lakhatási megoldásokkal is bírnak. A versenyben részt vevő otthonok lehetővé tették, hogy az egyedi és kreatív megoldásokat mások is megismerjék, és kiderüljön, milyen sok szép panellakás van Budapesten.

A legszebb panellakások képeit, valamint a legtakarékosabb épületek fogyasztási adatait, megtakarításait a http://www.fotav.hu/sajtoszoba/i-love-panel/ honlapon lehet majd megtekinteni.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2589993&banner=2589997&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük