Zöld kuckót építettek a kertben: csak hulladékot használtak hozzá, mégis gyönyörű lett
Újrahasznosított anyagokból építettek lugast a gyerekeknek: semmi újat nem vettek hozzá.

biciklikerek-kunyho kep
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, a fantasztikus ötletek megvalósításához néha tényleg nem kell más, csak a legegyszerűbb alapanyagok. Akár a kidobásra ítélt hulladékokból is készülhet gyönyörű kerti dísz.

Ennél még különlegesebb feladatra vállalkozott egy család, melynek tagjai néhány tucat régi biciklikerékből építettek fel egy igazi gyerekparadicsomot. A lenyűgöző, mutatós megoldást nemcsak a gyerekek imádják, de az internet népe is rajong érte.

Kunyhó biciklikerekekből

Talán nincs olyan gyerek, aki ne imádna kuckót építeni, ahova behúzódhat játszani, vagy csak elbújni a világ elől. Ez az édesapa jól ismerte a gyermeki lelket, és egy igazi lugast készített a kéznél levő biciklikerekekből. 

Természetesen a projektet a boltokban leselejtezett kerekekkel is kiegészítették, végeredményben körülbelül negyvenet használtak hozzá: alul nagyobb, felül kisebb méretűeket. Nem számított, ha csorba vagy törött volt, erre a célra tökéletesen megfelelt minden hibás darab.

A futónövények lugassá formálták

A kerekeket egyszerű, műanyag kötöző szalaggal erősítették egymáshoz, szintről szintre haladva, míg végül elkészült az igluszerű alap. A csupasz sátor viszont önmagában nagyon sivár lett volna, így újabb remek lépésre szánták el magukat: a tövébe futónövényeket ültettek, és befuttatták az egészet a nagy levelű zöldekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

A növényeknek köszönhetően nemcsak látványos és barátságos, de idővel valamennyire az időjárás viszontagságaival szemben is védi a gyerekeket: árnyékot tart a tűző naptól, óv a hűvös széltől, de még az enyhén szemerkélő eső elől is be lehet húzódni a levelek alá, mégsem fülled be úgy, mint egy hagyományos sátor.

Ez a kreatív ötlet minden kisgyerekes családban jól jön, hiszen a hangulatos búvóhely garantáltan kicsalogatja a szabadba a porontyokat, ráadásul a kivitelezés sem nagy ördöngösség.

Ezt is szeretjük