Zöld kuckót építettek a kertben: csak hulladékot használtak hozzá, mégis gyönyörű lett

Újrahasznosított anyagokból építettek lugast a gyerekeknek: semmi újat nem vettek hozzá.

biciklikerek-kunyho kep
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, a fantasztikus ötletek megvalósításához néha tényleg nem kell más, csak a legegyszerűbb alapanyagok. Akár a kidobásra ítélt hulladékokból is készülhet gyönyörű kerti dísz.

Ennél még különlegesebb feladatra vállalkozott egy család, melynek tagjai néhány tucat régi biciklikerékből építettek fel egy igazi gyerekparadicsomot. A lenyűgöző, mutatós megoldást nemcsak a gyerekek imádják, de az internet népe is rajong érte.

Kunyhó biciklikerekekből

Talán nincs olyan gyerek, aki ne imádna kuckót építeni, ahova behúzódhat játszani, vagy csak elbújni a világ elől. Ez az édesapa jól ismerte a gyermeki lelket, és egy igazi lugast készített a kéznél levő biciklikerekekből. 

Természetesen a projektet a boltokban leselejtezett kerekekkel is kiegészítették, végeredményben körülbelül negyvenet használtak hozzá: alul nagyobb, felül kisebb méretűeket. Nem számított, ha csorba vagy törött volt, erre a célra tökéletesen megfelelt minden hibás darab.

A futónövények lugassá formálták

A kerekeket egyszerű, műanyag kötöző szalaggal erősítették egymáshoz, szintről szintre haladva, míg végül elkészült az igluszerű alap. A csupasz sátor viszont önmagában nagyon sivár lett volna, így újabb remek lépésre szánták el magukat: a tövébe futónövényeket ültettek, és befuttatták az egészet a nagy levelű zöldekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A növényeknek köszönhetően nemcsak látványos és barátságos, de idővel valamennyire az időjárás viszontagságaival szemben is védi a gyerekeket: árnyékot tart a tűző naptól, óv a hűvös széltől, de még az enyhén szemerkélő eső elől is be lehet húzódni a levelek alá, mégsem fülled be úgy, mint egy hagyományos sátor.

Ez a kreatív ötlet minden kisgyerekes családban jól jön, hiszen a hangulatos búvóhely garantáltan kicsalogatja a szabadba a porontyokat, ráadásul a kivitelezés sem nagy ördöngösség.

Mire jó egy régi kád a kertben? 10 újrahasznosított tárgy, ami pazarul mutat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük