Hihetetlenül kínos! Hajmeresztő tárgyak, melyek a te lakásodban is ott lehetnek
Néhány holmit jobb dobozban tartani. Nálad melyik bujkál?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyeknek egyetlen helye lehetne a lakásban: a szekrény mélye. Ilyenek például a kevésbé szép ajándéktárgyak, amiket azért teszel ki a polcra, hogy az ajándékozó kedvében járj.

Rokonoktól rád maradt apróságok, amiket a lelkiismereted megnyugtatása érdekében hagysz elöl, vagy tárgyak, amiket egyszerűen szépnek találsz, de nem mindenki gondolja ugyanezt róla.

Íme, néhány dolog, amit jobb kihagyni a dekorációs elemek közül.

Fotótapéta

Néhány évtizeddel ezelőtt nagy divat volt az egész falat beterítő, pálmafás tengerpartot ábrázoló fotótapéta. Egzotikus hangulatot kölcsönzött a lakásnak - legalábbis a legtöbben ezt gondolták róla.

Vigyázz vele, mert ma már leginkább a ciki kategóriába tartozik! Ha mindenáron ragaszkodsz az óriás fényképhez, inkább válassz valami modernebb, kevésbé feltűnő, szép mintát.

Szerencsére már rengeteg változatban lehet kapni a fotótapétát, és egyedi igényeknek megfelelően is elkészítik, de a tengerpartos, pálmafás változattól inkább tartsd távol magad, mert könnyen az ellenkező célt érheted el vele: viccessé és eléggé ódivatúvá teheti a szobát.

Műanyag gyümölcsök

Gusztusosan mutat az étkezőasztalon egy tál, tele friss gyümölccsel.

Ha az asztal közepén díszeleg, látogatóidat arra ingerelheti, hogy vegyenek belőle. Ám ha kérdezés nélkül teszik azt, furcsa helyzet alakulhat ki, amikor beleharapnak egy élethű példányba, és rájönnek, hogy egy műanyag körtét eszegetnek éppen.

Természetesen nem csak ez az egy hátulütője van a plasztik- vagy üveggyümölcsnek. Ritkán találni olyat, amiről nem ordít, hogy csak utánzat, és ez sok emberből ellenérzéseket vált ki. Az ebédlő egész hangulatát tönkreteheti egy műgyümölcsökkel teli kosár, így, ha teheted, és ragaszkodsz az efféle dekorációhoz, inkább vásárolj friss gyümölcsöket. Az illata is kellemes, és az egészségnek is jót tesz, ha szemezgetsz belőle, elhaladva a tál mellett.

Porcelánállatok

Vannak olyan porcelánállatok, amik sokak szerint szerencsét hoznak, ilyen például a feng shuiban a felfelé álló ormányú elefánt - egy-két ilyen darab még elfér az íróasztalon, de ezeknek a dekorációs tárgyaknak a többsége kimeríti a giccs fogalmát. Kevés olyan porcelánállatot találni, ami igazán szép látvány, és különösen a porcelánmadarakból lehet ráakadni túlcicomázott vagy kifejezetten csúnya darabokra.

Egy túl színes, nagyméretű, strasszos hattyú vagy egy túlfestett, kék veréb viccesen mutat a polcon. A népies remekművekkel is vigyázz, mert ha a helyiségek többi dísze inkább modern, vagy egyáltalán nincs köztük népi hangvételű darab, akkor egy ilyen porcelánmadár egyáltalán nem illik a lakásba.

Túldíszített óra

Egy fali- vagy asztali óra nemcsak az időmérő szerepét tölti be, dekorációs funkciója is van. Némelyik óráról nehéz eldönteni, hogy művészeti remek, esetleg antik hatású dísztárgy, vagy egyszerűen túl van csicsázva.

Óvakodj az olyan példányoktól, amik nem illenek a lakás hangulatához, és a keret túlburjánzó díszítése jobban vonzza a tekintetet, mint maga a számlap. A világító, illetve zenélő példányokkal különösen légy előítéletes, mert ami elsőre jópofának hat, később az idegeidre mehet. Ha mégsem tudsz ellenállni egy súlyosabb darabnak, akkor az legyen az egyetlen díszes ketyegő a lakásban - ha több helyiségben is van órád, azok inkább egyszerű, visszafogott külsejűek legyenek, és a mennyiséget se vidd túlzásba.

Mi volt a legrémesebb giccs, amit valaha láttál?

Ezt is szeretjük