10 súlyosan mérgező szobanövény, amit okosan kell elhelyezni: megmérgezhetik a háziállatokat

Nem árt az óvatosság, hiszen rágcsálásuk akár emésztési zavarokat vagy szívleállást is okozhat.

macska-noveny
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szobanövények méltán kedvelt díszei a lakásnak, ám kiválasztásuknál nem árt az óvatosság. Hiába gyönyörködtetik a szemet, egyes növényfajok potenciális veszélyforrást jelentenek a háziállatokra nézve.

Bár nem mindegyik növény hatása egyforma, sajnos még a legkedveltebbek között is előfordul olyan, ami lenyelve irritációt, emésztési problémákat, még rosszabb esetben akár végzetes keringési zavarokat is okozhat.

Mérgező növények a lakásban

Mivel a macskák, de olykor a kutyák is előszeretettel rágcsálják a növényeket, mindig jobb az elővigyázatosság. A szép, de mérgező szobanövényeket nem szükséges kidobni, viszont minél magasabbra, a kisállatok számára elérhetetlen helyre kell tenni őket. A hiány kompenzálására pedig az állatok közelébe az emésztésüknek kedvező fűféléket érdemes helyezni, hogy meg se kíséreljék megszerezni a tiltott zöldeket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük