Csináld ezt a serpenyőddel, és finomabb lesz az étel!

8 szuper házi trükköt mutatunk

Próbáld ki a konyhai praktikákat!

Dia


                        	Ha az öntöttvas serpenyőt mosogatás, illetve száradás után belül növényi olajjal kened át vékony rétegben - akár egy papírtörlő segítségével -, megelőzheted a rozsdásodást, nem beszélve arról, hogy az étel is ízesebb lesz a következő alkalommal.

Ha az öntöttvas serpenyőt mosogatás, illetve száradás után belül növényi olajjal kened át vékony rétegben - akár egy papírtörlő segítségével -, megelőzheted a rozsdásodást, nem beszélve arról, hogy az étel is ízesebb lesz a következő alkalommal.

Dia


                        	A serpenyőből kifröccsenő olaj nemcsak a takarítás szempontjából jelent kellemetlenséget, de égési sérüléseket is okozhat, ezért mindig figyelj rá, hogy ne kerüljön víz az olajhoz, a fagyasztott termékeket engedd fel kissé, és hagyd lecsöpögni - ha kell, itasd is le a nedvességet -, emellett az is segíthet, ha a serpenyőbe szórsz egy kevés sót.

A serpenyőből kifröccsenő olaj nemcsak a takarítás szempontjából jelent kellemetlenséget, de égési sérüléseket is okozhat, ezért mindig figyelj rá, hogy ne kerüljön víz az olajhoz, a fagyasztott termékeket engedd fel kissé, és hagyd lecsöpögni - ha kell, itasd is le a nedvességet -, emellett az is segíthet, ha a serpenyőbe szórsz egy kevés sót.

Dia


                        	Ha krumplit főzöl, érdemes a vízhez egy kevés ecetet adni, így nem fő majd annyira szét, de a tej is hasznos lehet, sós vízhez adva gondoskodik róla, hogy még finomabb legyen a krumpli íze.

Ha krumplit főzöl, érdemes a vízhez egy kevés ecetet adni, így nem fő majd annyira szét, de a tej is hasznos lehet, sós vízhez adva gondoskodik róla, hogy még finomabb legyen a krumpli íze.

Dia


                        	Ha húst panírozol, a felvert tojásba keverj egy nagyon kicsi olajat, így egyszerűbbé válik a művelet, és a morzsa is jobban tapad majd.

Ha húst panírozol, a felvert tojásba keverj egy nagyon kicsi olajat, így egyszerűbbé válik a művelet, és a morzsa is jobban tapad majd.

Dia


                        	Ha megmaradt a kenyér, de kissé kiszáradt, semmiképp se vegyél helyette újat, felfrissítheted ugyanis, ha kissé nedves konyharuhába csavarod, majd a sütőben átsütöd egy kicsit.

Ha megmaradt a kenyér, de kissé kiszáradt, semmiképp se vegyél helyette újat, felfrissítheted ugyanis, ha kissé nedves konyharuhába csavarod, majd a sütőben átsütöd egy kicsit.

Dia


                        	A régebbi, állottabb kávét sem kell kidobnod, főként, ha van otthon kávédarálód: felfrissítheted ugyanis az ízét, ha újra ledarálod, különösen, ha még néhány egész kávészemet is adsz hozzá.

A régebbi, állottabb kávét sem kell kidobnod, főként, ha van otthon kávédarálód: felfrissítheted ugyanis az ízét, ha újra ledarálod, különösen, ha még néhány egész kávészemet is adsz hozzá.

Dia


                        	Az érett banán általában gyorsan megbarnul, megakadályozhatod azonban ezt, ha egy nagy, lezárt befőttesüvegben tárolod. Semmiképpen se tedd a hűtőbe, az alacsony hőmérséklet ugyanis árt a gyümölcsnek.

Az érett banán általában gyorsan megbarnul, megakadályozhatod azonban ezt, ha egy nagy, lezárt befőttesüvegben tárolod. Semmiképpen se tedd a hűtőbe, az alacsony hőmérséklet ugyanis árt a gyümölcsnek.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: