Egykettőre tönkremegy a hajszárító, ha ezekre nem figyelsz: 5 gyakori hiba, ami lerövidíti az életét

A hajszárító hasznos, de érzékeny masina: ezektől a hibáktól hamar elromlik.

GettyImages-1176579000
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hajszárító nélkül az embernek nehéz dolga lenne a mindennapokban, ám egyes használati hibák következtében egykettőre elromlik a hasznos masina.

Arra, hogy a hajszárító mennyire nélkülözhetetlen, és arra, hogy vigyázni kellett volna rá, általában csak akkor ébred rá az ember, amikor már késő. Jobb előre gondolkodni, és kerülni azokat a gyakori használati és tárolási hibákat, amelyek miatt a gép hamar tönkremegy.

Hajszárító-használati hibák

Az egyik leggyakoribb használat közbeni probléma a szerkezet túlmelegedése. Ügyelni kell arra, hogy a gép maximum 7-10 percig legyen működésben. Ha ennél tovább van bekapcsolva, túlmelegszik és kikapcsol. Jó tudni, hogy minél többször előfordul ilyesmi, annál rövidebb lehet a gép időtartama.

A túlmelegedéshez 7-10 perc sem kell, ha a szerkezet hátsó szellőzőjét por és hajszálak tömítették el, esetleg lefogjuk azt a kezünkkel, rálóg a köntös ujja vagy egyéb textil. Ez esetben ugyanis a hajszárító nem tudja hűteni magát, könnyen megtörténhet, hogy nemcsak kikapcsol, hanem le is ég.

Az is gondot okoz, ha a gép felszed egy tincs hajat, az ugyanis a belső alkatrészekre tekeredhet, akadályozva a szárító szelét keltő forgást, és megerőltetve a szerkezetet. Fontos, hogy a gépet mindig kellő távolságra tartsuk a hajtól, ügyelve arra, hogy a szárító hátuljába a kefézés, fúvatás során se kerülhessenek szálak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Végül egy fogas kérdés: a zsinór. Sokan tárolják úgy a hajszárítójukat, hogy a zsinórt a fogóka köré csavarják. Hasznos tudni, hogy a praktika kizárólag akkor nem veszélyezteti a masinát, ha a vezetéket lazán tekerjük körül, és kihűlt hajszárítóra. Amennyiben az túl szorosan van feltekerve, a zsinór megtörhet, és a gép tönkremegy. Ha a szárító még forró, az is rongálja a kábelt. Amennyiben a vezeték bármilyen módon sérült, a gépet már nem szabad használni, és szakszerű szerelésre szorul, mert áramütés, illetve tűz veszélye forog fenn.

Ettől megy tönkre a mosógép

Ne csak a hajszárítóra vigyázz! Ha szeretnéd sokáig megőrizni a mosógép működőképességét, akkor érdemes elkerülnöd a következő hibákat.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük