Így tüntesd el a gyümölcs- és fűfoltot
Jól bevált módszerekkel
Generációról generációra szállnak a jobbnál jobb házi praktikák. Itt van néhány folttisztító trükk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A négy évszak közül a nyár az, amit a háziasszonyok rémálmának lehetne nevezni, már ami a ruhákon megjelenő foltokat illeti, hiszen az ilyenkor előforduló szennyeződéseket a legnehezebb eltávolítani.

A család ilyenkor több időt tölt a szabadban, és sok gyümölcs érik, ezért a gyümölcs- és fűfoltok eltávolításához mindig jól jöhet egy-egy házi praktika. Következzen most néhány, amelyeket te is bátran kipróbálhatsz, ha makacs folttal találod szemben magad.

Praktikák fűfolt eltávolítására

Főleg a gyerekek ruháin, de egy kiadósabb túra vagy szabadban való kikapcsolódás után sajnos gyakorta találni zöld foltokat a ruhákon. A fűfolt az egyik legnehezebben eltávolítható szennyeződés, ám egy kis furfanggal ez is kiszedhető a textilből.

Ha a ruha, ami beszennyeződött, fehér vagy nagyon világos színű, jó trükk lehet aludttejjel próbálkozni. Tegyél a foltra, kicsit dörzsöld bele, majd mosd ki a ruhát! A fűfolt hipp-hopp eltűnik!

Nemcsak az aludttej, hanem a friss tej is jó segítség lehet a fűfolt eltávolításában. Áztasd a bepiszkolódott ruhát egy éjszakán át tejben, majd másnap mosd ki! Ez a praktika azért is szuper, mert nem károsítja a ruha anyagát, mégis nagyon hatékony.

A harmadik trükk, amit érdemes bevetned, a fogkrém. Nyomj a fű okozta szennyeződésre egy kis fehér színű fogkrémet, majd dörzsöld bele! Ezután mosd ki a ruhát, mint máskor is. A fogkrémben lévő nátrium-lauril-szulfát oldja a klorofilt, így segít eltűntetni a zöld foltot.

Tippek gyümölcsfolt kiszedésére

A gyümölcsfoltok sok bosszúságot okoznak, ha mosásra kerül a sor, pláne, ha a ruha, ami beszennyeződött, fehér vagy világos színű.

A legjobb, amit tehetsz, hogy a gyümölcsfoltos ruhát minél hamarabb bevizezed, jó alaposan bedörzsölöd szappannal, majd langyos vízzel kiöblíted. Nagyobb eséllyel tüntetheted el a foltot ugyanis, ha nem vársz sokat a mosással.

Ha nincs módod azonnal kimosni, akkor a gyümölcsfoltos ruhát citromlével vagy ecettel próbálhatod meg kitisztítani. Tegyél a foltra valamelyikből egy keveset, dörzsöld az anyagba - lehetőleg finoman, nehogy a ruha sérüljön -, majd mosd ki a ruhát a szokásos módon.

Ezt is szeretjük