Gyönyörű galériás lakásokat mutatunk: tágasnak hatnak, és nagyon praktikusak

A galériák töretlen népszerűségnek örvendenek, mivel segítségükkel több négyzetméternyi területet lehet nyerni.

Galériás nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A galériák gyakran úgy funkcionálnak, mint szoba a szobában. Könnyedén el lehet választani ezzel a módszerrel a szobán belül bizonyos részeket, leggyakrabban a hálóknak ad helyet.

Ám a galériaépítésnek is megvannak a maga szabályai. Érdemes odafigyelni, hogy legalább 1,9-2 méter hely legyen alatta, hogy kényelmesen lehessen tőle közlekedni, és ne nyomja le a teret.

Galériák kialakítása

A fekvőgalériát már a minimum háromméteres belmagasság is megengedi, viszont nem ad túl sok teret. Ilyenkor csak egy kis éjjeliszekrény és egy ágymatrac fér el. A második fokozata az állógaléria, amit 3,6 méteres belső magasságnál lehet elkezdeni. A második típusnál nagyobb a kreativitás lehetősége is, többfajta bútorok férnek el a kialakított helyiségben. Ha valaki nagy belmagasságú, egyterű nappalival rendelkezik, az igazi főnyereménynek számít galériaépítés szempontjából. Ilyenkor gyakorlatilag egy külön szobát lehet létrehozni, ha a megemelt rész nagyobb 10-12 négyzetméternél.

A legtöbben fekvőgalériát szoktak építtetni, mivel az új építésű házak szobáinál az átlag szabványmagasság 2,7 méter. Mostanában viszonylag ritkának számítanak a három méternél nagyobb belmagasságú szobák, régi építésű épületekben lehet velük főleg találkozni. Válogatásunkban most különböző galériákat, ötletes megoldásokat mutatunk.

(Képek forrása: pinterest)

Ezt is szeretjük