Fényes csaptelep, csillogó kád és vízkőmentes csempe: 7 trükk ecettel, hogy ragyogjon a fürdő

Ecettel a teljes fürdőszobát tisztává varázsolhatod.

Fürdőszoba takarítása természetesen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az állandóan nedves közegnek, valamint a szappan és más kozmetikai szerek maradványainak köszönhetően a fürdőszoba a lakás egyik leggyakrabban takarításra szoruló helyisége, hiába szolgálja épp funkciója szerint a megtisztulást.

Számos kritikus pontja lehet, a vízköves csaptelepektől egészen az elszíneződött kádon át a mosógép nyálkás gumijáig, a megfelelő módszerekkel, nem utolsósorban pedig igazán hatékony szereket bevetve azonban lesz nem nagy kihívás tökéletesen tisztává varázsolni.

Fürdőtakarítás ecettel

A fürdő legjellemzőbb szennyeződése a vízkő, emellett a pára és a nedvesség miatt a penész is könnyen megjelenhet, melyeknek azonban hatékony ellenszere a legsokoldalúbb természetes házi szerként ismert ecet. Ha van egy üveg eceted, az egész fürdőszobát kitakaríthatod, ráadásul anélkül, hogy azzal ártanál az egészségednek, a környezetnek vagy épp a pénztárcádnak. Összegyűjtöttük a legjobb praktikákat, arra azonban vigyázz, hogy az ecet használata közben gumikesztyűvel óvd a kezedet, illetve hagyd nyitva az ajtót, és szellőztess nagyon alaposan a műveletek közben.

zuhanyfulke

A zuhanykabin falának megtisztítása az egyik legkellemetlenebb feladat a fürdőben, hiszen könnyen lesz vízköves, és idővel penészessé is válhat. Egy kis ecettel és némi maradék samponnal azonban csodát tehetsz, kattints ide a módszerért!

A csaptelep könnyen elveszítheti régi fényét, ha beborítja a vízkő, a zuhanyrózsának pedig akár a vízáteresztő képessége is csorbát szenvedhet emiatt. Ha szeretnéd csillogóvá és tisztává varázsolni anélkül, hogy súrolnod kellene, és karcolódna, kattints ide, és nézd meg lépésről lépésre, hogy csináltuk!

A csempére is gondot kell fordítani, mert a vízkő könnyen tompa fényűvé és szennyezetté teheti, így később nehezebb lesz tisztítani. Egy kis ecettel és sóval ragyogóvá teheted, kattints ide, és mutatjuk, hogyan.

A csempe felületénél problematikusabb a fuga, különösen, ha a penész is megtelepedett rajta. Kattints ide az ecetes tisztítás menetéért, és pluszban a sűrű, házi fugatisztító paszta alkalmazását is megismerheted.

A fürdőszoba központi eleme a kád vagy zuhanytálca, ami, ha csillogó és fényes, az az egész fürdőt más színben mutatja meg. Ebben is segíteni fog az ecet, kattints, és nézd meg, hogyan!

A szappanmaradványoknak, hajszálaknak köszönhetően gyakori probléma lehet a fürdőszobában a dugulás. A legjobb ellene az ecetes módszer, sóval vagy szódabikarbónával kombinálva. Kattints ide, és próbáld ki!

A mosógép is fontos tartozéka a fürdőnek, melynek rendszeres tisztítása nemcsak a kellemetlen szagokat és a mosás minőségének romlását előzi meg, de a készülék élettartamát is növeli. Ecettel, teafaolajjal és trisóval rendben és karbantarthatod, kattints, és olvasd el, hogyan!

Ezt is szeretjük