Hogyan kell kimosni a fürdőruhát? Tippek, hogy sokáig hordhasd!

A fürdőruha nagyon kényes, mosógépben például nem is szabad mosni. De akkor hogy csináld?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fürdőruháról sokan gondolják, hogy fogyóeszköz, holott megfelelő karbantartás mellett egy nyárnál jóval többet kellene kibírnia, legalábbis, ha nem a vízparton töltesz minden egyes napot.

Amellett, hogy bizonyos óvintézkedéseket is megteszel annak érdekében, hogy megőrizze eredeti formáját, a mosás is nagyon sokat segít, annak ellenére ugyanis, hogy jól kell bírnia a vizet, mosni csakis kíméletesen szabad.

Hogyan mosd a fürdőruhát?

Hacsak nincs rajta valamiféle komoly szennyeződés, a fürdőruhát nem javasolt mosógépben kimosni, közben ugyanis formája és anyagának állaga is változhat, nem beszélve arról, hogy fakulhat, emellett a merevítő és a szivacsbetét is sérülhet. Ha mégis mosógépben mosod ki, tedd egy fehérneműk mosására alkalmas kis zsákba, és mindig kímélő programot válassz.

A legjobb azonban, ha kézzel mosod ki: önts hideg vizet egy kis tálba, majd tegyél bele kevés kézi mosáshoz is alkalmas mosószert. Sokan a folyékony mosószert ajánlják, ez ugyanis jobban feloldódik a hidegebb vízben.

Ne dörzsöld a fürdőruha anyagát, inkább csak mozgasd és óvatosan nyomogasd, az olyan szennyeződések maradványait, mint a só vagy a klór, így is eltávolíthatod. Hagyhatod is néhány percet ázni - ha a mosás ideje még nem több, mint nyolc-tíz perc. Ezután öblítsd át tiszta vízben, majd ha kivetted, ne csavard ki, mert megnyúlhat, inkább nyomogasd ki belőle a vizet, majd tedd ki olyan helyre száradni, ahol nem éri nap, és nem is kell fellógatnod.

Öblítőt ne használj, emellett a hipót és fertőtlenítőt is kerüld, még fehér fürdőruha esetében is, ezek ugyanis roncsolhatják az anyagot. Ugyanez igaz a szárítógépben való szárításra és a vasalásra, így ezeket is mellőzd.

Amit még megtehetsz

Lehetőleg minden egyes használat után mosd ki a fürdőruhát az említett módon - termékenként a javaslat más lehet, érdemes ezt is figyelembe venni.

Ha nagyon félted a fürdőruhád, érdemes a strandra kettőt is magaddal vinned, hogy ki tudd öblíteni, és ne rajtad száradjon meg. Van, aki szerint fürdéshez eleve olyat érdemes felvenni, melyet nem sajnálsz annyira - különösen igaz ez a klóros vízre, illetve a termál- és gyógyvizekre, amelyek még inkább károsíthatják az anyagot.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nem szeretnéd, hogy az alsó rész kidörzsölődjön, érdemes mindig puha törölközőre ülnöd, emellett arra is vigyázz, hogy a napozószerek ne fogják meg, ha olyan naptejed van, amely sárgás foltokat hagy a ruhán, óvatosan kend be magad, és lehetőleg ne fehér fürdőruhát válassz.

Ezt is szeretjük