Így varázsolhatsz hangulatossá egy lakótelepet
Döntsd el, hogyan változtatnál a paneldzsungel látképén és jelentkezz a FŐTÁV játékára. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindannyiunkban ott lapul egy kis kreatív géniusz, csak nem mindig adunk neki teret. Van, aki szereti - és jó esetben tudja is - szépen kisminkelni magát. Mások a lakásuk kidekorálásába is belevágnak egyedül. Mi lenne, ha te pedig elmondhatnád magadról, hogy egy szürke köztéri felületet tettél széppé és vidámmá? Nos, itt a remek alkalom: indulj el a FŐTÁV pályázatán!

A vállalat tavaly indította útjára az I LOVE PANEL kampánysorozatot, melynek keretében arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a panel lakótelepek és a panellakások is lehetnek élhetőek, szerethetőek, esztétikusak. Ennek részeként került sor az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokságra, a nagy sikerű és díjnyertes Panellakás szépségversenyre és a Legtakarékosabb panelépület pályázatra. Az új, augusztus 18-án induló, Pimp My Pipe elnevezésű pályázat pedig a köztérre, a lakókörnyezetre koncentrál.

A FŐTÁV tervét máris üdvözölték olyan művészek, akikhez közel áll a legális graffiti témája. Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) szerint a Filatorigát legális fala után, végre lesz még egy olyan nagy felület, ami széppé teheti a várost.  Zsolaa (Teebag, Faktorlabor, S/M Digital Rec.) szerint a FŐTÁV csövei elég izgalmas felületet jelenthetnek a kampányban induló kreatív tehetségeknek.

A feladat nem más, mint egy föld felett futó távhővezeték-pár kidekorálása. Pontosabban a játék résztvevői elkészítik a grafikai tervet, a FŐTÁV pedig gondoskodik a győztes pályázat megvalósításáról. A helyszín az újpesti Elem utca: a műveddel szebbé és jobbá teheted az ott élők, az arra járok mindennapjait! És - nem mellesleg - még nyerhetsz is, akár nevezel, akár csupán szavazol mások pályaműveire.

A játékot a FŐTÁV Facebook oldaláról tudod elérni. Mind a grafikai terv elkészítését, mind a szavazást egy erre a célra készült applikáció segíti, amihez egy egyszerű regisztráció után tudsz hozzáférni. Beépített rajzolóprogram van benne, de használhatsz saját szoftvert is, majd az azzal készített képet az appon keresztül feltöltheted.

Augusztus 18. és szeptember 15. között a beküldött pályaművek folyamatosan meg fognak jelenni az interneten, így szavazni is folyamatosan lehet. Az 50 legnépszerűbb versenyző közül szakmai zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket.

Ami a nyereményeket illeti, az első helyezett – azon túl, hogy az ő tervei alapján festik ki a csövet – egy MacBook Airt, a második és harmadik pedig egy-egy 16GB-os iPhone 5C-t vihet haza. De ha a zsűri nem rád adja a voksát, akkor is van esélyed nyerni. Szintén egy iPhone 5C boldog tulajdonosa lehet a legtöbb like-ot kapott versenyző, a szavazók között pedig egy iPod nanót sorsolnak ki.

A játék közel egy hónapja alatt a FŐTÁV rendszeresen posztolni fog a Facebook oldalán a játék állásáról, továbbá szép és érdekes street art kezdeményezésekről, alkotásokról.

A nyertes tervet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja fogja megvalósítani. A csoport tagjai már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

Ezt is szeretjük