Így tüntetheted el a penészt egy kis tejjel: itt találod a pontos leírást
Nem is hinnéd, mi mindenre lehet jó egy kis maradék vagy éppen állottabb tej.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A háztartásban fellelhető maradékokat a házimunka számos területén felhasználhatod, legyen szó egy kevés burgonyahéjról, a tojás főzővizéről, a maradék sörről vagy éppen a kávézaccról.

Így van ez a tejjel is, amely akár állott is lehet, akkor is felhasználhatod, ha olyan makacs foltokkal állsz szemben, mint amilyet a penész, a bor, a tinta, a kávé vagy éppen a fű képes okozni.

Így alkalmazd a penészfoltra!

Ha a penésztől elszíneződött a ruha, illetve sárgás, zöldes foltok borítják, és a szaga is dohos, érdemes lehet néhány órára aludttejbe áztatnod, utána pedig kimosnod a hagyományos módon.

Akkor is hasznát veheted a tejnek, ha borfolttal találod szemben magad, ezt forrásban lévő tejjel érdemes kezelni, amelyet a foltra kell önteni, bedörzsölni vele, majd tiszta vízzel kiöblíteni és kimosni gépben a textíliát.

A tintafoltos textil tejbe áztatása is segíthet: a beáztatás után dörzsöld át kézzel erősen a foltot, ha szükséges, a műveletet akár többször is megismételheted.

Ha még így sem tűnik el, egy éjszakára is beáztathatod tejbe, mielőtt kimosnád. Ugyanígy érdemes eljárnod friss kávéfoltok és fűfoltok esetén is.

Ezt a házimunkát utálják legjobban a magyarok

Van olyan házimunka, amit szívesen csinálsz? És olyan, amit annál kevésbé? Nézd meg a videót, kiderül, mit gondolnak a kérdésben mások!

Ezt is szeretjük