Mondjon búcsút a makacs kórokozóknak, és védje meg otthonát is! (x)
Kézmosás és fertőtlenítés - a Covid-19 elleni küzdelem legfontosabb fegyverei.

vdelem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kézmosás és fertőtlenítés - a Covid-19 elleni küzdelem legfontosabb fegyverei. Mindkettőben közös a rendszeresség és a fokozott védelemre való törekvés. A kéz és otthonunk higiéniája, környezetünk tisztán tartása kiemelten fontos ebben az időszakban, valamint az is, hogy különbséget tudjunk tenni a fertőtlenítés és a tisztítás között. Elmondjuk, miért. 

Egészségünk védelme mellett otthonunk tisztaságára is fokozottan kell ügyelnünk; a kialakult járványhelyzetben elengedhetetlen a megfelelő tisztítás és fertőtlenítés. A háztartásokban a baktériumok, vírusok és bizonyos gombafajták rendkívül gyorsan szaporodnak, ezért a fertőzések, betegségek ellen ajánlott különféle fertőtlenítőszereket használni, melyek igazoltan hatékony védelmet nyújtanak.

multiuso 044 hu (1).png

A különböző helyiségek, mint például a nappali, a konyha, a fürdőszoba, valamint az ott található tárgyak és eszközök - a telefon, a számítógép, a billentyűzet, a kilincs vagy a távirányító - tisztítására és fertőtlenítésére kiemelten figyelnünk kell, hiszen azokat érintjük meg a leggyakrabban. A különböző baktériumok és vírusok a tárgyak érintését követően az orrba és a szájba is bejuthatnak, ezért otthonunk és eszközeink rendszeres takarítása elengedhetetlen a koronavírus és más egyéb kórokozók elleni küzdelemben.

Tartsuk észben: a tisztítás nem egyenlő a fertőtlenítéssel

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) javaslata alapján elmondható, hogy otthonunk védelme érdekében tisztítást és fertőtlenítést kell végeznünk. A hagyományos tisztítás nem elegendő a védelemhez, ezért is szükséges, fontos különbséget tennünk az említett két tevékenység között. 

A tisztítás egy olyan folyamat, mely során a port, a koszt és egyéb maradványokat eltávolítjuk a különböző felületekről, mint például a padlóról vagy a konyhai, fürdőszobai eszközökről, tárgyakról. Ugyanakkor a tisztítás nem nyújt hatékony védelmet a kórokozók, a baktériumok, vírusok és gombák ellen, így nem hatástalanítja azokat, ezáltal a fertőzések további terjedésének megakadályozására sem alkalmas. 

A fertőtlenítés ennél a folyamatnál jóval többet nyújt, hiszen ez a folyamat alkalmas a kórokozók és egyéb káros mikroorganizmusok megsemmisítésére. A kórokozók, a baktériumok, vírusok és gombák olyan vegyszerekkel pusztíthatók el, melyek szigorú előírásoknak, szabályozásoknak felelnek meg, így bizonyítottan csökkentik a betegségek, fertőzések terjedését.

Otthonunk hatékony védelme érdekében mindkét tevékenységet, így a tisztítást és a fertőtlenítést is el kell végeznünk, mivel azok egymást kiegészítő eljárások. 

Ahhoz, hogy otthonunktól távol tartsuk a koronavírust, érdemes a felületeket és a vizes helyiségeket tisztítani és egyben fertőtleníteni is. 

 

Már klórmentes fertőtlenítő termékek is alkalmasak a kórokozók elpusztítására 

A rendszeres takarítás nem elég a fertőzések terjedésének megakadályozásához, ezért javasolt olyan termékeket választani, melyek igazoltan fertőtlenítő hatással is bírnak, tehát nem csak tisztításra alkalmasak. 

A Sanytol termékei amellett, hogy klórmentesek, ezáltal kevésbé károsak az egészségünkre, igazoltan képesek eltávolítani a felületeken megbúvó kórokozókat,elpusztítják a baktériumok, vírusok és gombák 99,9% százalékát úgy, hogy a tisztított felületeket sem károsítják. Ezen termékek, mint például a Sanytol univerzális fertőtlenítő tisztító spray vagy a fertőtlenítő felülettisztító egyszerre tisztítanak és fertőtlenítenek, 

hatékonyak az otthonunkban megbúvó baktériumok, gombák és vírusok ellen, valamint többek között a humán koronavírussal (229E), és az influenza A (H1N1) vírussal szemben is bizonyítottan kifejtik hatásukat.

home en sanytol2.png

Minden felületen jól alkalmazhatók, nem károsítják az anyagot és foltot sem hagynak, így kedvenc kanapénk miatt sem kell aggódnunk a tisztítás után. 

A Sanytol termékei bőrbarát módon lettek megalkotva, bőrgyógyászatilag teszteltek, állati eredetű összetevőket nem tartalmaznak, mindemellett kellemes illatúak és házi kedvenceink szaglását sem károsítják. 

Otthonunk tisztán tartásával, a rendszeres tisztítással és fertőtlenítéssel sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a Covid19 egy esetleges újabb hullámának a veszélyeit, valamint a koronavírus terjedését. Szakmai szervezetek javaslatai alapján elmondható, hogy fontos azoknak a termékeknek a kiválasztása és alkalmazása, melyek a különböző felületekről nemcsak eltüntetik a szennyeződéseket és a kórokozókat, de el is pusztítják azokat. Ezért a fertőtlenítőszerek kiválasztásánál rendkívül fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, melyek igazoltan bőrbarátak, valamint hatékony védelmet nyújtanak a betegségek, fertőzések, illetve azok terjedése ellen is. A Sanytol termékei pedig mindezekre megoldást nyújtanak – és még klórmentesek is. 

(Cikken belüli képek forrása: Sanytol, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük