Amilyen az otthonod, olyan az egészséged!
A feng shui szerint a lakás magát az emberi szervezetet jelképezi. Ha valahol megbomlik az egyensúly, az az egészségre is hatással lehet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kínai filozófiára épülő ősi térrendezési tudomány már évek óta virágkorát éli Európában. Nem véletlenül, hiszen a mindennapos stresszel teli rohanásban az európai ember is egyre inkább szükségét érzi, hogy megtalálja a lehetőséget a kikapcsolódásra, a pihenésre és a harmónia megteremtésére. A megoldást azonban sokan rossz helyen keresik, pedig ott van az orruk előtt...

Amilyen a környezeted, olyan vagy!

A kínai filozófia úgy tartja, hogy a világmindenség mozgatórugója a chi, amely mindenhol, mindenben és mindenkiben jelen van, kölcsönhatásban tartva az embereket a környezetükkel, az őket körülvevő tárgyakkal, jelenségekkel és a természettel.
A kínaiak szerint a harmónia titka a chi megfelelő áramoltatásában rejlik, a feng shui pedig éppen abban ad tanácsot, hogy miként rendezd be úgy az otthonod, hogy a megfelelő áramlást elősegítsd.

A feng shui szerint a lakás magát az emberi testet, illetve az emberi szervezetet jelképezi, hiányosságai pedig közvetlen hatással vannak a tulajdonosára. Ha tehát úgy érzed, egy ideje nem olyan a közérzeted, amilyen lenni szokott, gyakrabban betegeskedsz, gyengének érzed magad, vagy éppen emésztési problémáid vannak, érdemes alaposabban körülnézni az otthonodban, hiszen a probléma bizonyára valamelyik helyiségben gyökeredzik.

Hatással van rád

Az emberi testtel való összehasonlításban a lakás sarkai a végtagokat szimbolizálják, míg az ablakok a szemeket, az ajtó a szájat, a lefolyók a bélrendszert, a vízvezetékek pedig a kiválasztószerveket.

A helyiségekben minden tárgy valamelyik belső szervvel áll kapcsolatban, nagyon fontos tehát, hogy ügyelj arra, mit hol helyezel el, és arra, hogy az adott dolog működőképes és ép legyen. Bármilyen hiány vagy sérülés hatással lehet az egészségedre, ezért a törött tárgyakat minél előbb javítsd meg, vagy szabadulj meg tőlük.
Ha például a lakás alaprajza nem szabályos négyszög, hanem esetleg L-alakú, akkor az annak megfelelő testrésszel adódhanak gondok. A piszkos és repedt ablakszárnyak gyengíthetik a látást, míg az eldugult lefolyók emésztési problémákat okozhatnak, sőt, akár meddőséghez is vezethetnek.

Előzd meg a problémákat!

Ha ügyelsz arra, hogy a chi áramlását elősegítendő rendezd be az otthonod, és arra, hogy a lakás egészség-területén csak a megfelelő tárgyakat helyezd el, akkor nemcsak elejét veheted az egészségügyi problémáknak, hanem akár a már meglévőeket is megszüntetheted.
Ehhez ismerned kell, hogy a báguá szerint a lakás mely részére esik az egészség területe, és azt, hogy itt melyik elem a domináns, illetve melyek azok a tárgyak, amelyek itt hasznosak lehetnek.

Amit az egészség területéről tudnod kell

A báguá szerint, ha a bejárati ajtónak háttal állsz, és elindulsz a lakás közepe felé, majd ott balra fordulsz, akkor a lakásod egészség-területén állsz majd.
Az egészség-területen a fa elem a domináns, így minden olyan bútor vagy tárgy segíti a chi áramlását, amely fából készült. A fém azonban a fa nagy ellensége, ezért lehetőleg kerüld a lakás ezen részén!

Színek tekintetében a zöld és a fekete a legelőnyösebb, hiszen a zöld felerősíti a fa rezgéseit, a fekete pedig táplálja a fát. A legjobb, ha a zöld növények formájában van jelen, lehetőleg azonban vastag, húsos levelű, egészséges növényeket helyezz el itt, a beteg vagy elszáradt egyedektől pedig minél előbb válj meg!

Jó, ha tudod!
  • Ügyelj arra, hogy mindig finom, a fül és a lélek számára kellemes hangok töltsék meg az otthonod! Az utca vagy az építkezés zaja károsíthatja a hallást, a vesét és a szívet is!
  • Az elektronikai eszközök, mint például a televízió vagy a számítógép káros sugarakat bocsátanak ki, ezért ezek ellensúlyozására szerezz be olyan ásványokat, amelyek pozitív energiával töltik meg a teret!
  • Az éles, szúrós tárgyak és sarkok szintén negatív energiát vonzanak, ezért ezeket mindenképpen takard le!
  • Gyógyszeres dobozokat, vényeket és kötszereket semmiképpen ne tarts az egészség területén! Minden olyan tárgyat kerülj, amelyek betegségre vagy betegre emlékeztethetnek!
Ezt is szeretjük