8 étel, amit semmiképp se tarts a hűtőben: elveszi az ízét, nem tesz jót neki
Nem mindent jó hűtőbe tenni, amit elsőre pedig betennénk.

mit-kell-hutobe-tenni
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

beauty and style

A 67 éves francia színésznő stílusosabb, mint valaha: Isabelle Huppert egyre csak fiatalodik »

6 dolog, amire szüksége van a bőrnek, ha nem mozdulsz ki: így csökkentsd az ártalmas stresszhatást! »

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hűtőszekrény a modern idők nagy áldása, hiszen segítségével frissen tarthatjuk az ételt, amely szobahőmérsékleten elromlana.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a hűtés kifejezetten rosszat tesz az ételnek. Változhat az állaga, élvezhetősége, és talán az íze sem lesz ugyanolyan. Ez zömében zöldségekre és gyümölcsökre igaz, de nem kizárólag. Nyolc ételt sorolunk a most következő listában, amiket nem érdemes hűtőbe tenni.

Méz

A mézet felesleges hűtőbe tenni, ráadásul, mint sokan tapasztalják, az ízéből is veszít, ha mégis hűtőbe kerül, és alacsony hőmérsékleten a természetes kristályosodási folyamat is gyorsabban indulhat be, még ha ez csupán esztétikai problémát is jelent.

Burgonya

A krumpli barna és édeskés lesz, ha hűtőben tartjuk. Ennek oka, hogy a benne lévő keményítő alacsony hőmérsékleten cukorrá alakul.

Paradicsom

Bár a paradicsom tovább eláll a hűtőben, mint szobahőmérsékleten, a hűtőben veszíthet ízéből, ráadásul napok alatt kásássá is válhat, így pedig kevésbé élvezhető.

Alma

Az ideális az volt, amikor a hűs pincében tartották: az alma, hasonlóan a paradicsomhoz, szintén elveszti jó ízét a hűtőszekrényben.

Olívaolaj

A salátákra kiválóan passzol, de csak akkor, ha nincs hűtőbe rakva. Ha mégis, akkor be fog sűrűsödni, ami az élvezeti értékén fog rontani.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hagyma

A hagyma nem lesz többé frissen roppanó és kemény, ha betesszük a hűtőbe. Külseje megpuhul, és kellemetlenné, gumissá válik.

Banán

Furcsa módon a banán esetében a hűtés ellenkező folyamatot indít el: bár a frissességét akarjuk megőrizni, így érik és barnul meg gyorsabban.

Cukormáz

A fánkon, süteményen lévő cukormáz erős hűtés hatására vizessé válhat, elfolyhat. Ez kellemetlen, hiszen a krém miatt mégis hűtésre szorulhatnak. Egy megoldás van: a cukorbevonatos sütiket jobb nem tartogatni, hanem minél hamar megenni!

Stílusos étkezők

Ha még mindig finom étel kerül az asztalra, jobban eshet egy szép étkezőben: íme, néhány inspiráció.

Ezt is szeretjük