10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködők

Az élősködők megjelenését megelőzheted, ha tudod, hol lapulnak.

Dia

 	Ágy 	Az ágy keretének repedéseiben vagy például a háttámlája mögött gyakran bújnak meg ágyi poloskák, melyek éjszaka jelennek meg, és emberi vérrel táplálkoznak. Leggyakrabban a nyakat, a csuklót és a bokát támadják meg, ha itt észlelsz apró csípéseket, joggal gyanakodhatsz rá. 	Kapcsolódó cikk: 	Durva kártevő a lakásban, ami éjszaka csap le rád »

Ágy

Az ágy keretének repedéseiben vagy például a háttámlája mögött gyakran bújnak meg ágyi poloskák, melyek éjszaka jelennek meg, és emberi vérrel táplálkoznak. Leggyakrabban a nyakat, a csuklót és a bokát támadják meg, ha itt észlelsz apró csípéseket, joggal gyanakodhatsz rá.

Kapcsolódó cikk:
Durva kártevő a lakásban, ami éjszaka csap le rád »

Dia


            	Állatok
            	Ha állatokat tartasz a lakásban, fontos, hogy számolj az élősködők megjelenésével, és mindent tegyél meg a megelőzés érdekében. A legjellemzőbb a bolhák és rühatkák megjelenése lehet, de a kutya és a macska a kullancsokat is könnyen beviheti a lakásba.

Állatok

Ha állatokat tartasz a lakásban, fontos, hogy számolj az élősködők megjelenésével, és mindent tegyél meg a megelőzés érdekében. A legjellemzőbb a bolhák és rühatkák megjelenése lehet, de a kutya és a macska a kullancsokat is könnyen beviheti a lakásba.

Dia

	Szemetes	A szemetes és környéke, ha óvatlanul dobálsz bele mindenfélét, és nem üríted ki megfelelő rendszerességgel, a legyeknek és a muslincáknak is tökéletes otthont teremt. Emellett, ha például nyers húst is a szemétbe dobsz, a legyek miatt a kukacok megjelenésére is számíthatsz.	Kapcsolódó galéria:	Baktériumok a konyhában »

Szemetes

A szemetes és környéke, ha óvatlanul dobálsz bele mindenfélét, és nem üríted ki megfelelő rendszerességgel, a legyeknek és a muslincáknak is tökéletes otthont teremt. Emellett, ha például nyers húst is a szemétbe dobsz, a legyek miatt a kukacok megjelenésére is számíthatsz.

Kapcsolódó galéria:
Baktériumok a konyhában »

Dia

	Konyhaszekrény	Ha a konyhaszekrényben régi lisztet vagy épp rizst tárolsz, számíthatsz rá, hogy abból különféle élősködők kelhetnek ki idővel. Fontos, hogy takarítsd rendszeresen a konyhaszekrényt, ne csak bedobáld az újabb szerzeményeket.

Konyhaszekrény

Ha a konyhaszekrényben régi lisztet vagy épp rizst tárolsz, számíthatsz rá, hogy abból különféle élősködők kelhetnek ki idővel. Fontos, hogy takarítsd rendszeresen a konyhaszekrényt, ne csak bedobáld az újabb szerzeményeket.

Dia

	Padlószőnyeg	A szőnyegek szálai között illetve a szőnyeg és a padló között előszeretettel telepednek meg atkák, illetve más élősködők, például a lakásban tartott állatoknak köszönhető bolhák is gyakorta itt bújnak meg.	Kapcsolódó cikk:	A házi szőnyegtisztító folyadék receptje »

Padlószőnyeg

A szőnyegek szálai között illetve a szőnyeg és a padló között előszeretettel telepednek meg atkák, illetve más élősködők, például a lakásban tartott állatoknak köszönhető bolhák is gyakorta itt bújnak meg.

Kapcsolódó cikk:
A házi szőnyegtisztító folyadék receptje »

Dia

	Tollpárnák	A tollal tömött paplan és párna ideális élőhelye lehet az állati eredetű anyagokkal táplálkozó molylárváknak. Emellett bolhák és gombák is megjelenhetnek itt, ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a paplant: kaphatók kifejezetten toll tisztítására alkalmas szerek.

Tollpárnák

A tollal tömött paplan és párna ideális élőhelye lehet az állati eredetű anyagokkal táplálkozó molylárváknak. Emellett bolhák és gombák is megjelenhetnek itt, ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a paplant: kaphatók kifejezetten toll tisztítására alkalmas szerek.

Dia

 	Porszívó 	A porszívóval gyorsan eltüntetheted a különféle élősködők, például az atkák nyomait, azonban fontos, hogy a tartályt és a porzsákot is rendszeresen ürítsd, ellenkező esetben ezekben is megtelepedhetnek és szaporodhatnak a kellemetlen kis lakók.

Porszívó

A porszívóval gyorsan eltüntetheted a különféle élősködők, például az atkák nyomait, azonban fontos, hogy a tartályt és a porzsákot is rendszeresen ürítsd, ellenkező esetben ezekben is megtelepedhetnek és szaporodhatnak a kellemetlen kis lakók.

Dia

	Padló repedései	A padló repedéseiben a bolhák és az atkák is otthonra lelhetnek, emellett a különféle rovarok is lerakhatják ide petéiket. Tisztítsd rendszeresen a padlót is, és lehetőleg porszívózd is át.

Padló repedései

A padló repedéseiben a bolhák és az atkák is otthonra lelhetnek, emellett a különféle rovarok is lerakhatják ide petéiket. Tisztítsd rendszeresen a padlót is, és lehetőleg porszívózd is át.

Dia

	Ruhásszekrény	A ruhásszekrény a molyok egyik kedvenc élőhelye, melyek lárvái, ha nem vigyázol, képesek egész ruhadarabokat is szétrágni, amennyiben azok természetes anyagokból, például gyapjúból készültek.	Kapcsolódó cikk:	Így tartsd távol a molyokat a szekrénytől! »

Ruhásszekrény

A ruhásszekrény a molyok egyik kedvenc élőhelye, melyek lárvái, ha nem vigyázol, képesek egész ruhadarabokat is szétrágni, amennyiben azok természetes anyagokból, például gyapjúból készültek.

Kapcsolódó cikk:
Így tartsd távol a molyokat a szekrénytől! »

Dia

	Kárpitozott bútorok	A kárpitozott bútorok az élősködők egyik kedvenc telephelyét jelentik, ezért fontos, hogy gyakran tisztítsd ki őket, illetve heti rendszerességgel takarítsd le őket porszívóval.

Kárpitozott bútorok

A kárpitozott bútorok az élősködők egyik kedvenc telephelyét jelentik, ezért fontos, hogy gyakran tisztítsd ki őket, illetve heti rendszerességgel takarítsd le őket porszívóval.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: