Így tüntetheted el dióbéllel a karcolást a bútorokról - A fényük is sokkal szebb lesz
A fabútorok, pláne a gyakran használt részeik a legnagyobb elővigyázatosságok ellenére is megsérülhetnek. Pár módszerrel szerencsére el lehet tüntetni a nyomokat.

dióbél karc ellen
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kisebb-nagyobb karcokat szinte bármivel lehet okozni a fabútorok felületein. Az állandó súrlódásnak kitett részeken előbb-utóbb megjelennek a csúnya sérülések.

Legyen szó kicsi vagy mély, nagy karcról, vannak olyan gyors megoldások a problémára, amiknek bárki neki tud látni. Gyakran még fényesebbek is lesznek a bútorok a házi szerektől, mint új korukban.

Karcolások eltüntetése otthon

A különböző fabútorok gyakran eltérő ápolást igényelnek, és a színezetüktől is függ, milyen szereket érdemes bevetni kezelésükkor. A kerti bútorok egyik legjobb természetes ápolója a citromlé, ami növényi olajjal, többek között lenmagolajjal vegyítve tökéletes fényesítő hatással bír. Ráadásul ezzel még a faanyag tartósságát is lehet növelni. A lakásban lévő, fényes felületű fabútorokhoz érdemes kipróbálni az olívaolajat, amihez egy kis kanálnyi sót kell keverni. Az így elkészült házi fényesítőszerrel átdörgölt bútorok úgy fognak ragyogni, mint új korukban. A világos bútoroknál már más a helyzet, ahhoz inkább méhviaszt szoktak javasolni, mivel nem színezi el a kezelt felületet, ugyanakkor képes védeni és fényesebbé is tenni a bútort.

Természetesen hiába a fényesség, hogyha a bútoron kirívó karcolások éktelenkednek, szerencsére azonban azok halványítására vagy esetleg teljes eltüntetésére is vannak jól bevált házi módszerek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

Ezt is szeretjük