4 lakberendezési tipp: így válassz szőnyeget a lakásba!
Egy eltalált szőnyeg teheti teljessé az otthonodat. Választani azonban nem könnyű. Segítünk! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha otthonod berendezéséhez vagy felfrissítéséhez már csak egy szép, új szőnyegre vágysz, igazán gazdag kínálattal találkozhatsz.

Most elmondjuk, melyek a legfrissebb trendek, és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a legideálisabb szőnyeg kiválasztásánál.

Színek és mintázat szerint

A színek pozitív hatással vannak közérzetünkre, befolyásolják hangulatunkat, mindennapjainkat. Választhatsz a szoba vagy a berendezési tárgyak színeivel, mintázatával harmonizáló szőnyeget, valamint olyat is, amely szinte kiugrik a térből. Egy látványos szőnyeg feldobja a szoba egyhangúságát, ugyanakkor a nagy mintás darabok mellé válassz visszafogottabb, akár egyszínű szőnyeget.

A mai kínálat igen gazdag: kaphatóak a sokak által kedvelt modern és az örök klasszikus mintázatok, a kedvelt virágos és indamintás, valamint a retró darabok, illetve a gyerekszőnyegek terén is igen gazdag a választék.

Méret és forma szerint

A szőnyegek számos méretben kaphatóak, a legideálisabb méret kiválasztása érdekében mérd le előre a már meglévő bútorokat vagy a szőnyeg tervezett helyét.

A szőnyeg úgy mutat szépen, ha például a nappaliban a dohányzóasztal alatt van, vagy épp összeköti a kanapét a szemben lévő fotelekkel. Étkezőben nagyon fontos, hogy az étkezőgarnitúra méretéhez igazodjon. A formát illetően a négyzet, valamint a kör alakú szőnyegeket emelhetjük ki az újdonságok közül.

Szálhosszúság és helyiség szerint

A szálhosszúságot is érdemes figyelembe venni, nappaliba, hálószobába válassz puha, hosszú szálú szőnyeget, míg az előszobába, étkezőbe inkább a rövidebb szálút. Nappaliba könnyen tisztítható szőnyeget válassz, hiszen ez a lakás legforgalmasabb helyisége. A hálóba viszont igazán puha, süppedős szőnyeg való, amelyre kellemes érzés rálépni. Gyerekszobába puha, meleg, ugyanakkor strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeget ajánlunk.

Újdonságok a szőnyegek világában

Ahogy a divatban, úgy a szőnyegek világában is megfigyelhetőek trendek, újítások. A Tulipo szőnyegek új dimenziót nyitnak a lakberendezés világában: élénk, varázslatos színeik és modern mintázatuk gondoskodik arról, hogy minden darab különleges és egyedi legyen.

Igazi újdonság a festményhatású szőnyeg, melynek mintázata olyan, mintha egy impresszionista festő hagyta volna rajta a kézjegyét. Az úgynevezett carving technikának köszönhetően háromdimenziós minták is gazdagítják a választékot. Ez egy precíz kézimunkát igénylő eljárás, melynek során a minták mentén megnyírva a szőnyeget, térbeli megjelenést kölcsönöz azoknak.

A Tulipo szőnyegek széles kínálatát megtekintheted a www.tulipocarpet.com weboldalon, valamint online meg is vásárolhatod a neked leginkább tetsző szőnyegeket!

Ezt is szeretjük