Felújítasz? Erről már a tervezéskor sem szabad megfeledkezned! (x)
A BWT készülékei hasznos segítséget nyújthatnak a vízspórolásban.

BWT-Perlahaus-PRINT v02 Abgabe CMYK v3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó kisebb tatarozásról vagy teljes felújításról, elengedhetetlen, hogy már a tervezési időszakban kiválasszuk a legmegfelelőbb háztartási gépeket. Ne csak a fűtési rendszer, a nyílászárók és a világítástechnika is legyen a fókuszban!

Érdemes időt szánni olyan háttérbe szoruló kérdésekre is, mint az optimális vízkezelés mikéntje, amelyhez a BWT készülékei hasznos segítséget nyújthatnak.

Az építkezések, felújítások során a praktikum mellett a legmeghatározóbb szempont a legjobb ár-érték arányú megoldások megtalálása. A lakás költséghatékony működtetésének számos vetülete van, ezek közé csak kevesen sorolnák a vízkövesedés megelőzésével megspórolt összeget, ami akár - a kemény hazai víz miatt - számottevő is lehet.

A vízkőért felelős oldott ásványi anyagokban gazdag, kemény víz hatására a berendezések alkatrészeire idővel vízkő rakódik - negatívan befolyásolva működésüket. Így tehát az, hogy milyen minőségű víz folyik a csöveken, hatással lehet a mosógép, kazán élettartamára, de a gáz-, illetve villanyszámla összegére is.

Az energiatakarékosság kérdése szorosan összefügg a ház ökológiai lábnyomával, amelynek csökkentése a fenntarthatóságot szem előtt tartó, zöld háztartás alapja. Központi vízlágyító beépítésekor elkerülhető a fűtőszálakon lerakódó, szigetelőanyagként működő vízkő képződése. Ezáltal az éves áramfogyasztás akár 10%-kal is csökkenthető, jelentősen mérsékelve a ház környezeti terhelését.

A takarékos és költséghatékony megoldások szerelmeseinek további jó hír, hogy a lágy vízzel a mosás és a mosogatás is gazdaságosabbá tehető, köszönhetően a tisztítószerek lágy vízben tapasztalható eredményességének.

Legyen tehát prioritás a költséghatékonyság vagy a környezettudatosság, a BWT vízkezelő megoldásai minden esetben kiválóak. Nemcsak azért, mert megszűnik a vízkő okozta többletenergia-szükséglet, de leegyszerűsödik a csaptelepek, kádak takarítása is. Az újgenerációs készülékek működése pedig már applikáció segítségével is nyomon követhető, így a vízkezelési rendszer is beilleszthető az okosotthon-koncepcióba.

*A nyitókép forrása: BWT GmBh

Ezt is szeretjük