Ebben a kertben pepitán nő a fű, de a többit is látnod kell: 9 látványos ötlet a kertbe beton- és kőlapokkal

Hihetetlenül egyszerű, mégis elképesztő elegáns lesz a kert a beton- és kőlapos trükkökkel.

cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rengeteg udvarra kerül betonfelület, és a legtöbb kert egy bizonyos részét fűvel vetik be. Bár ezek így, elkülönülve is igazán szépen mutatnak, a kettőt akár elegyíteni is lehet, a végeredmény pedig igazán elegáns, már-már királyi lesz.

A dolog lényege az, hogy a betonlapok közé dús, zöldellő fű kerül, így a kert adott területén gyönyörű négyzetrácsos, rombuszos vagy más, látványos minta rajzolódik ki. A varázslathoz egyszerű, szabvány nagyságú lapok is használhatók, de akár hosszúkásak vagy formára öntött elemek is szóba jöhetnek. Az is nagyszerűen néz ki, ha az eltérő jellegű vagy hasonló formájú, de más méretű lapok kerülnek ugyanarra a felületre. Amennyiben ezeket kissé elcsúsztatjuk egymáshoz képest, vagy elforgatjuk, az összhatás máris játékosabb, és egy újabb mintát kapunk. Végül azt se feledjük el, hogy a füves kombinációt nemcsak beton-, hanem kőlapokkal is el lehet készíttetni. Ez esetben az eredmény jóval természetesebb lesz, és egészen más hangulatot ad az udvarnak.

9 ötlet: látványos minták a kertbe

A következő képeken csodaszép ötleteket mutatunk inspirációként. A lerakás mikéntjében a barkácsáruházak szakértői is adhatnak tippeket, de akkor lesz igazán szép az eredmény, ha az ember szakértővel készítteti el a kert kijelölt részét.

Ezt is szeretjük