Végre itt a változás: sokan örülnek a bankautomatákat érintő módosításnak

Sokan bosszankodtak már emiatt, most végre mindenki hátradőlhet.

GettyImages-109704361
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különösen a kisvárosokban, kisebb településeken élők tapasztalhatták sokszor, mennyire bosszantó, hogy csak kevés bankautomata áll rendelkezésre, ahol különböző tranzakciókat lehet elvégezni.

Jó hír, hogy ennek most vége: a Magyar Nemzeti Bank rendeletben meghatározta, hány ATM-et kell üzemeltetni attól függően, milyen településről van szó, és hány kártyabirtokos tartozik hozzájuk.

Fontos a bankautomatákat érintő módosítás

A Pénzcentrum érdekes villámfelmérést készített, melyben arra kereste a választ, eddig milyen nagy volt azon érintettek tábora, akik gyakran pórul jártak az automatahiány miatt. Több mint 7500 válasz alapján az ATM-hálózat tényleg égető problémát jelent sok ügyfél számára.

A válaszadóinknak csupán a 3%-a gondolta úgy, hogy elegendő bankautomata és bankfiók érhető el a saját településén. A válaszadók 38%-a szerint nincs elég ezekből, és többre lenne szükség. A válaszolók 15%-ának pedig nincs is a lakóhelye környékén ATM vagy bankfiók.

A cikk az ajánló után folytatódik

A válaszadók 23 százaléka szerint van elég bankfiókja és automatája a banknak, amelyiknek ügyfele, a környezetében. Ezt, ha összeadjuk azok válaszával, ahol még soknak is érzik az ATM-ellátottságot (3%), akkor látható, hogy a válaszadóknak kicsivel több mint negyede nem panaszkodhat. Ebből az is következik, hogy az MNB új szabályozása akár az ügyfelek háromnegyedének jelenthet majd könnyebbséget. Akár még a bankváltást is sokan megfontolhatják, ha nem a számlavezető bankjuk telepít a közelükbe ki- és befizető automatát.

Figyelem: csalók!

Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött sms-ekkel próbálják kicsalni az ügyfelek adatait - figyelmeztetett az OTP Bank közleményében.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük