Készíts házilag baktériumölő folyadékot

Még hasznosabb a takarításhoz nyáron

Ezzel a házi szerrel a fürdőt és a konyhát is fertőtlenítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a steril körülmények sem teljesen egészségesek, hiszen az immunrendszernek aktívnak, erősnek kell maradnia, nem árt, ha rendszeres fertőtlenítéssel vetsz véget lakásodban a baktériumok túlszaporodásának.

Mindez a nyári időszakban különösen fontos lehet, hiszen a meleg környezet kedvez a kórokozóknak. Azonban az erős bolti vegyszernek intenzív hatásuk ellenére megvannak a hátrányaik is, irritálhatják többek között a bőrt, a nyálkahártyákat és a légzőrendszert.

Így érdemes kiváltani őket nem kevésbé hatékony, de az emberi szervezetre és a környezetre nézve kíméletesebb alternatívákkal.

A következő folyadékkal a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben is csökkentheted a baktériumok számát.

Így készítsd el a baktériumellenes szert!

Hozzávalók:

  • egy teáskanál bórax
  • két evőkanál ecet
  • fél liter forró víz
  • egy csésze antibakteriális folyékony szappan - házi elkészítését lásd lejjebb
  • 20 csepp teafaolaj

A hozzávalók mindegyike - leszámítva a vizet - jól ismert baktériumellenes hatásáról, a teafaolaj a baktériumok mellett penész ellen is kiváló szer, a bórax a kórokozókon kívül a rovarok ellen is hatásos, az ecet pedig az olyan baktériumoknak, mint az E.coli és a szalmonella, egyaránt ellensége.

Filléres csodaszer a háztartásban: 8 probléma, amin segít az ecet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nem találsz drogériákban teljesen természetes, antibakteriális folyékony szappant, például olyat, mely teafaolaj hozzáadásával készült, magad is elkészítheted egy egyszerű szilárd szappanból. Utóbbiból könnyebben vehetsz természetes verziót.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elkészítés

A szappant reszeld le sajtreszelőn, majd tedd egy fazékba, és öntsd fel tízszeres mennyiségű vízzel. Melegítsd addig, amíg a reszelék meg nem olvad, nem szükséges forralni. Ezután várd meg, míg lehűl, majd tedd félre. Ne ijedj meg, ha folyékony marad, egy idő után besűrűsödik, bár ehhez lehet, hogy egy éjszakára is szükség van.

Ki takarít otthon?

Megoszlanak a vélemények arról, kinek a dolga a takarítás otthon. Nézd meg a videót, és tudd meg, mit gondolnak erről a járókelők.

Ha kész van a folyékony szappan, vegyél belőle egy csészével, majd öntsd össze a forró vízzel egy kisebb lavórban. Utána keverd bele a bóraxot, majd az ecetet is. Végül csepegtesd bele a teafaolajat, keverd meg, és töltsd a folyadékot alaposan kitisztított, szórófejes flakonba. A konyhai eszközöktől a fürdőszoba csempéin át a WC-kagylóig számtalan baktériumok által veszélyeztetett felületet letisztíthatsz vele.

Ezt is szeretjük