Ezreket spórolhatsz meg a rezsin havonta

Ezt szerezd be hozzá!

Ha tisztában vagy pontos fogyasztásoddal, könnyebben limitálhatod. Így csináld!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a magas villanyszámla mindenkinek gondot okoz, és sokan határozzák el, hogy elkezdenek spórolni, a megvalósítás sokszor elmarad, vagy épp felületes megoldásokra korlátozódik.

Számtalan ügyes energiaspóroló tipp létezik, azonban a szakértők szerint az egyik első lépés egy úgynevezett fogyasztásmérő beszerzése, amely segít kontroll alatt tartani és limitálni az áramfelhasználást.

Kontroll fogyasztásmérővel

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy felesleges áramfogyasztást jelent, ha nem kapcsolják le a villanyt, miután hosszabb időre elhagynak egy helyiséget, mint ahogy az is, ha nem olvasztják le a hűtőt, vagy épp a tévét hagyják bekapcsolva, mikor már nem is nézik azt.

Kevesebben tudják azonban, hogy az egyes elektromos készülékek pontosan mennyit fogyasztanak, holott, ha ismernék az adott mennyiséget, és egész hónapban nyomon követnék, könnyebb lenne annak kontrollálása is.

A teljesítményt, illetve a fogyasztást a különféle készülékeken fel is tüntetik, így, ha valaki nagyon precíz, ki is számolgathatja, adott idő alatt mennyit fogyasztanak, egyszerűbb megoldást jelent azonban, ha beszerzel egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt, melyen könnyen nyomon követheted az elektromos készülékek fogyasztását.

Bár a teljesítményfelvételt a villanyóráról is leolvashatod, a szakaszos és különböző áramfelvétel miatt például többek között a hűtő- és fagyasztógépek esetében is érdemes külön mérőt használni.

Már néhány ezer forintért kapható

Ezeknek számos verziója létezik a kereskedelemben, fogyasztásmérőt többek között beszerezhetsz webshopokban, villamossági szaküzletekben, barkácsáruházakban és hipermarketekben is, áruk általában néhány ezer forinttól 10-15 ezer forintig terjed, persze kaphatók ennél drágábban is készülékek, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy érdemes olyat venni, mely a csekély - körülbelül 0,05 W-nál kisebb - készenléti teljesítményfelvételt is kimutatja.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A különféle készülékek mérhetik többek között a hálózati feszültséget, a berendezés által felvett teljesítményt, az áramerősséget, emellett van, amelyik a mért értékekkel együtt a csúcsfogyasztást is elmenti, valamint olyanok is léteznek, melyeknél az árám árát is be lehet állítani, így forintban is kimutatják, hol tartasz az adott hónapban.

Spórolós tippek egy szakértőtől

Ha szeretnél további tippeket is megismerni, melyekkel csökkentheted a villanyszámlát, nézd meg a videót!

Annak ellenére azonban, hogy komoly spórolást tesznek lehetővé - ha segítségükkel kontrollálod az áramfogyasztást, az ezresekkel is csökkentheti a havi számlát -, fontos tudnod, hogy ezek a fogyasztásmérők nem hitelesítettek, így előfordulhatnak pontatlanságok, és általában a szolgáltató felé sem tudsz hivatkozni rájuk. Ugyanakkor iránymutatónak tökéletesek, csakúgy, mint ahogy az is, ha napi szinten nyomon követed a villanyóra által jelzett változásokat, és pontosan tudod, mennyibe is kerül egy adott egység.

Ezt is szeretjük