Aprócska grillsütők nagy vacsorákhoz

8000 forint alatt

Akkor sem kell lemondanod a sütögetés élményéről, ha csak egy aprócska erkélyed van.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár a kerti partik és a baráti összejövetelek ideje. Az ilyen alkalmakon általában a legjobb bográcsban főzni vagy grillen sütni - nemcsak a finom ételek kedvéért, hanem a hangulat miatt is.

Ma már szerencsére azoknak sem kell lemondaniuk a szabadban történő sütés-főzés élményéről, akik nem rendelkeznek hatalmas kerttel vagy terasszal: elég egy aprócska erkély is, ahol elfér egy mini grillsütő.

Finom és egészséges

A grillezett ételek gyakran finomabbak és egészségesebbek, mint sült társaik. Először is, nem kell sok zsiradék ahhoz, hogy elkészüljenek, másodszor nedvességtartalmuknak mindössze 20-30%-át veszítik el, ezáltal zamatosabbak maradnak.

A grillrácson nem csupán húsokat lehet készíteni, hanem kitűnő köreteket is. Bár a zöldségek vitamintartalma alapvetően magasabb marad, mint a sütött vagy főzött ételek esetében, ahhoz, hogy valóban egészséges legyen a végeredmény, fontos az is, hogy mit használsz az elkészítésükhöz. Érdemes például olívaolajjal meglocsolgatni az ételeket sütés közben: ez egészséges is, és jobban megtapad a húsokon. Ezáltal védi őket a parázsra csöpögő víz, zsír és olaj hatására felszabaduló, egészségtelen anyagokkal szemben.

Bár mindezzel cseppet sem kell törődnöd, ha elektromos grillsütőt választasz, amihez még olaj sem szükséges.

Finomságok házon kívül és belül

A grillételek ízesítéséhez használhatsz olívaolajat vagy pácleveket - utóbbiakat jó előre érdemes elkészíteni. Az ecetes-olajos pác - ecet helyett használhatsz citromlevet vagy bort - nagyon népszerű, de használhatsz barbecue szószt vagy akár sört is a húsokhoz.

A húsokat soha ne tedd a grillrácsra túl sok szósz kíséretében, hogy ne csepegjen le a parázsra - bár a minimális csepegés egy jó elektromos grillezőnél belefér. A Dyras BQ-200S grillsütő alkalmas a kültéri és a beltéri sütésre is. Bár van állványa, nem szükséges a használata, mivel asztali grillként is remekül működik. Nagy sütőfelülete miatt több adag ételt is elkészíthetsz egyszerre, és vízfeltöltéses üzembe is helyezheted, aminek nagy előnye, hogy a lakásban füst- és gőzmentesen sütögethetsz.

Ára: 6875 forint.*

A jó dolgok kis helyen is elférnek

A grillezésnél legfeljebb három-négy fűszert használj, melyeket 15-20 perccel sütés előtt dörzsölj a húsba. A sóval vigyázz: nemcsak elnyomhatja a többi fűszert, de a nedvességet is elvonja a húsokból, melyek így könnyen kiszáradhatnak. Ugyanez a helyzet a savas pácokkal is, melyekben legfeljebb két órát lehet hagyni a húst, mivel azok is könnyen kiszáríthatják.

Ha kicsi a konyhád, olyan konyhai gépeket válassz, melyek könnyen hordozhatóak, illetve helytakarékosak - ilyen az alig két kilós, valamint mindössze 48 centiméter széles Severin PG 9320. Műanyag borításának köszönhetően akkor is biztonságosan megfoghatod, amikor még nem hűlt ki, de nem csak ez az előnye. Több, választható hőfok mellett sütögethetsz rajta, 2300 wattos motorjának köszönhetően pedig az egész napos használatot is bírja.

Ára: 4990 forint.*

Húsok, zöldségek és sajtok sütéséhez

A grillezésnél fontos a pácolás időtartama. Ha túl sokáig pácolod, a hús egyszerűen darabokra esik, és rossz esetben már a grillrácsig sem jut el. A zöldségeket nem is kell fűszerezni, elég megmosva és szárazra törölve a grillrácsra helyezni.

Ha szereted a sajtokat, és kipróbálnál azokkal is néhány fogást, kezdd a raclette-tel. Az étel Svájcból származik, és nem más, mint ízletes olvasztott sajt, kenyérre folyatva. Szerencsére ma már nem kell Svájcig utazni ehhez, létezik ugyanis néhány olyan speciális grillező, amit már erre is használhatsz - ilyen a HAUSER GR 780 is. Kőlappal és nyolc kiegészítő raclette-lapáttal rendelkezik, melyeken azonban nem csak sajtot lehet készíteni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt a készüléket is bárhol használhatod, hőszabályzójának köszönhetően pedig nem kell folyamatosan figyelned az ételekre, evés után pedig, munkádat megkönnyítendő, kőlapja levehető, illetve könnyen tisztítható.

Ára: 7100 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük