Észrevehetetlen, és a tiszta lakásokban is nagyon gyakori: ezt tedd ágyi poloska ellen!
Az apró rovarok igen kellemetlen problémákat okozhatnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Közel-Keletről származó ágyi poloska, mely lakott területeken szinte az egész világon jelen van, csupán öt-hét milliméter hosszú, azonban kis termete ellenére - a kullancshoz hasonlóan - komoly problémákat okozhat.

Megjelenése igen gyakori, ráadásul nem köthető a tisztasághoz vagy éppen a piszokhoz, az ágyi poloskát ugyanis az ember vonzza, pontosabban az emberi vér, melyet az éj leple alatt, az alvó személy szén-dioxid-kibocsátása, illetve hőmérséklete alapján talál meg.

Ágyi poloskára utaló jelek a lakásban

Magát az ágyi poloskát igen nehéz észrevenni, ugyanis nem szereti magát az embernek megmutatni, emellett napközben passzív, és megbújik a szoba számára ideális rejtekeiben, a repedésekben, a matrac alatt, valamint az ágykeret alján vagy éppen illesztéseinél.

Levedlett, jellegzetes, vöröses-barna kültakaróját azonban meg lehet ismerni, csakúgy, mint ürülékét, mely homokszemhez hasonló méretű, fekete pöttyöket jelent az ágy környékén, az ágyneműn vagy gyakrabban az ágykereten.

Csípésének tüneteit azonban annál könnyebb észrevenni: a bőrön piros foltokat, kiütéseket és égő, viszkető érzést okoz, csakúgy, mint a szúnyogcsípés, akkor azonban, mikor bizonyosan nem kell szúnyogszezonra gyanakodni, nagy a valószínűsége, hogy ágyi poloskák állnak a háttérben. A csípések nyomai általában a kéz-, illetve a lábfejen jelentkeznek.

Az ágyi poloska kiirtása

Az Abatox rovarirtó cég honlapján található információk szerint az ágyi poloska nagyon könnyen és sokféleképpen bekerülhet a lakásokba: haza lehet vinni akár nyaraláskor, de költözés, valamint használt bútorok vásárlásával és bútorszállító autók révén is bejuthat otthonodba. Mindemellett egy nagyobb ház lakásai között is képes közlekedni.

Nincs több hívatlan vendég

A 100%-ban természetes és tiszta, bevizsgált anyagokból készült Citrella illóolaj-keveréket párologtatva soha többé nem kell tartanod a szúnyogok és más rovarok kellemetlenkedésétől. Nyári estéken a leghatásosabb segítség.

Tudj meg róla többet.

Promóció

A kellemetlen kis rovar továbbá igen gyorsan szaporodik, tehát nem érdemes várni az irtással, ha bármilyen gyanús jelre leszel figyelmes. Első lépésként dobd a mosógépbe az ágyneműt, ha van, a matrac huzatát is, majd mosd ki legalább 60 Celsius-fokon.

Fordítsd fel a bútorokat, és tisztítsd át őket alaposan fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, illetve, ami még jobb, speciális, háztartási boltokban kapható irtószerrel. Az irtást a biztonság kedvéért érdemes megismételni két hét elteltével is. Ha a későbbiekben is tapasztalod a kellemetlen tüneteket, célszerű szakember által végzett rovarirtást kérni.

Volt már dolgod ágyi poloskával?

Ezt is szeretjük