A tökéletes piskóta titka
Szilikontepsik 5 ezer forint alatt
Ha eleged van abból, hogy a süteményt csak a tepsiből kanalazva lehet megenni, használj szilikont!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eleged van abból, hogy a gyönyörű, aranysárgára sült piskótát csak darabokban tudod kiszedni a tepsiből, vagy csak a sütőformából kanalazhatod ki a süteményt, mert az alja elválaszthatatlanul hozzátapadt a fémhez, esetleg a sütőpapír négyzetcentiméterenkénti eltávolítása kezdi felőrölni az idegeidet, akkor itt az ideje beszerezni egy szilikontepsit.

A hihetetlenül ellenálló, rugalmas anyag a '40-es években kezdte meg hódító útját, és nemcsak az orvostudomány és az ipar területére, de a konyhákba is betört.

Nem ég, nem ragad, nem koszolódik

A szilikonból készült tepsik és sütőformák nagyon ellenállóak, -60 és +200 fok között alig változnak a fizikai tulajdonságaik, vagyis akár a fagyasztóból közvetlenül a sütőbe is teheted őket.

A szilikon emellett tapadásgátló is, ezért nem ragad bele a tészta, és a tisztítása is egyszerűbb - elegendő, ha használat után egy nedves ruhával eltörlöd, de ha szükséges, a mosogatógépbe is beteheted.

Első használat előtt a szilikonformákat ki kell kenni olajjal, erre a későbbiekben azonban csak akkor lesz szükség, ha a tepsi nagyon kiszárad, mert például túl gyakran mostad mosogatógépben.

Ha megfelelően kezeled a szilikont, hosszú évekig használhatod a formákat, a sütéshez pedig sem zsiradékra, sem lisztre, sem sütőpapírra nem lesz szükséged.

A szilikon sok mindennek ellenáll, egy dologra azonban érdemes figyelned: soha ne vágd fel a süteményt, amíg még a formában van, és ne próbáld éles eszközzel kiszedni a tésztát a tepsiből, különben a szilikon megsérülhet - inkább várd meg, amíg a forma kézmelegre hűl, majd fordítsd meg, és kihasználva az anyag rugalmas tulajdonságait, egyszerűen nyomd ki a süteményt a tepsiből.

Tepsik és formák 5 ezer forint alatt

Szilikontepsiket és sütőformákat a nagyobb lakberendezési és háztartási áruházak kínálatában találsz, de egy kis szerencsével a műanyag árut forgalmazó boltokban is kifoghatsz kedvező árú termékeket.

A Sodrófa.co.hu kínálatában hagyományos, 20x20 centiméteres szilikontepsit találsz 4850 forintért. Ami a különleges formákat illeti, a bolt kínálatában a speciális süteményekhez nélkülözhetetlen formák és a mókás, játékos alakzatok is megtalálhatóak.

Proust Az eltűnt idő nyomában című regényében a képzeletbeli időutazást egy madeleine nevezetű sütemény illata idézi meg. Ha te is kíváncsi vagy, milyen aromákkal tölti be a konyha levegőjét a sütőben készülő sütemény, rendeld meg a hozzá tartozó, professzionális formát 2990 forintért. A klasszikus, 24,5x17x3,5 centiméteres, hat darabos muffinsütő formát 3000 forintért vásárolhatod meg.

Ha hagyományos tepsit keresel, a Hungaroker kínálatában kapható Bergner szilikontepsi jó választás lehet. A 40x28 centiméteres, hat centiméter magas forma ára 3040 forint. Valamivel kisebb, 30x24 centiméteres, de ugyancsak klasszikus, szögletes formájú tepsit találsz a Dolce Vita konyhafelszerelései között. A narancssárga szilikon ára most kedvezményesen 2550 forint. A Konyhatizezercikk.hu kínálatában narancssárga és rózsaszín muffinformát is találsz. Mindkét tepsiben egyszerre hat, közepes méretű muffin készíthető el, az áruk pedig 1490 forint.

Ezt is szeretjük