A leglátványosabb hálószobai megoldások
Sóvárogva nézed a magazinok meseszép hálószobáit? Akkor vesd be azokat a trükköket, amelyeket a profik is alkalmaznak!

Dia

 	Trükkös tükrök 	Közkedvelt lakberendezési trükk a tér tükrök segítségével történő nagyítása, a hálóban azonban óvatosnak kell lenned velük, nehogy zavarjanak az alvásban. Ha az ágytámla felé helyezed őket, az ajtón belépve a szoba tágasabbnak tűnik majd, az ágyban fekve azonban nem látod magadat a tükrökben.

Trükkös tükrök

Közkedvelt lakberendezési trükk a tér tükrök segítségével történő nagyítása, a hálóban azonban óvatosnak kell lenned velük, nehogy zavarjanak az alvásban. Ha az ágytámla felé helyezed őket, az ajtón belépve a szoba tágasabbnak tűnik majd, az ágyban fekve azonban nem látod magadat a tükrökben.

Dia

 	Kovácsolt vas 	Néhány kovácsoltvas-elemmel egy egyszerűen berendezett hálószobának is elegáns hangulatot kölcsönözhetsz, ráadásul a szépen íveló fémlemezeket ma már szinte bármelyik nagyobb lakberendezési boltban beszerezheted.

Kovácsolt vas

Néhány kovácsoltvas-elemmel egy egyszerűen berendezett hálószobának is elegáns hangulatot kölcsönözhetsz, ráadásul a szépen íveló fémlemezeket ma már szinte bármelyik nagyobb lakberendezési boltban beszerezheted.

Dia

 	Ázsiai hangulat 	A lekerekített ágyak nemcsak helytakarékosak, de a legegyszerűbben berendezett hálót is izgalmassá teszik. A kör alakú fekvőalkalmatosságokat a feng shui is előnyben részesíti az éles, szögletes ágyakkal szemben. 	Kapcsolódó cikk: 	Az 5 leghatásosabb feng shui tipp »

Ázsiai hangulat

A lekerekített ágyak nemcsak helytakarékosak, de a legegyszerűbben berendezett hálót is izgalmassá teszik. A kör alakú fekvőalkalmatosságokat a feng shui is előnyben részesíti az éles, szögletes ágyakkal szemben.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 leghatásosabb feng shui tipp »

Dia

 	Ágy végi tároló 	Az ágy végében elhelyezett, az ággyal színben és stílusban harmonizáló asztalkát nemcsak tárolóként használhatod, de, ha néhány párnát helyezel rá, akár rá is ülhetsz a reggeli öltözködés közben.

Ágy végi tároló

Az ágy végében elhelyezett, az ággyal színben és stílusban harmonizáló asztalkát nemcsak tárolóként használhatod, de, ha néhány párnát helyezel rá, akár rá is ülhetsz a reggeli öltözködés közben.

Dia

 	Romantikus baldachin 	A baldachin nem csak a rózsaszín, királylányos szobák kiegészítője lehet. Ha a szoba berendezése egyébként egyszerű, letisztult, a baldachin akár a pároddal közös hálóba is romantikus hangulatot varázsolhat.

Romantikus baldachin

A baldachin nem csak a rózsaszín, királylányos szobák kiegészítője lehet. Ha a szoba berendezése egyébként egyszerű, letisztult, a baldachin akár a pároddal közös hálóba is romantikus hangulatot varázsolhat.

Dia

 	Ágy alatti tárolás 	Ez a megoldás szintén az apró hálószobák tulajdonosainak kedvez. A megemelt, lépcsőn megközelíthető ágy nemcsak remek tárolási lehetőségeket rejt, de akkor is praktikus, ha a hálót szeretnéd elválasztani a vele egy légtérben lévő nappalitól. 	Kapcsolódó cikk: 	Ágy alatti tárolók »

Ágy alatti tárolás

Ez a megoldás szintén az apró hálószobák tulajdonosainak kedvez. A megemelt, lépcsőn megközelíthető ágy nemcsak remek tárolási lehetőségeket rejt, de akkor is praktikus, ha a hálót szeretnéd elválasztani a vele egy légtérben lévő nappalitól.

Kapcsolódó cikk:
Ágy alatti tárolók »

Dia

 	Különálló szekrények 	A beépített szekrények között is akadnak kivételesen szép darabok, ráadásul helytakarékosak is, mégis megéri legalább egy különálló gardróbot tartanod a nappaliban. Ezek a szekrények ugyanis otthonosabb hangulatot árasztanak, mint beépített társaik. 	Kapcsolódó cikk: 	Tágas és olcsó ruhásszekrények »

Különálló szekrények

A beépített szekrények között is akadnak kivételesen szép darabok, ráadásul helytakarékosak is, mégis megéri legalább egy különálló gardróbot tartanod a nappaliban. Ezek a szekrények ugyanis otthonosabb hangulatot árasztanak, mint beépített társaik.

Kapcsolódó cikk:
Tágas és olcsó ruhásszekrények »

Dia

 	Csillárok 	Ne félj nagy, látványos csillárokat használni! Egy szép világítótest a romantikus, eklektikus vagy akár a glam rockos stílusú háló dísze lehet.

Csillárok

Ne félj nagy, látványos csillárokat használni! Egy szép világítótest a romantikus, eklektikus vagy akár a glam rockos stílusú háló dísze lehet.

Dia

 	Faltetoválás 	A falra ragasztható matricák nemcsak bohémek, de, ha átívelnek a téren, élettel töltik meg a szobát.

Faltetoválás

A falra ragasztható matricák nemcsak bohémek, de, ha átívelnek a téren, élettel töltik meg a szobát.

Dia

 	Beépített világítás 	Az ágy mögötti falba épített ledek luxussal töltik meg a szobát. Egy hálószoba esetében pedig az sem utolsó szempont, hogy a fő fényforrást lekapcsolva kellemes, romantikus félhomályt varázsolhatsz a helyiségbe. 	Kapcsolódó cikk: 	Így tervezd meg a világítást »

Beépített világítás

Az ágy mögötti falba épített ledek luxussal töltik meg a szobát. Egy hálószoba esetében pedig az sem utolsó szempont, hogy a fő fényforrást lekapcsolva kellemes, romantikus félhomályt varázsolhatsz a helyiségbe.

Kapcsolódó cikk:
Így tervezd meg a világítást »

Dia

 	Duplázd meg a teret! 	Ha egy apró garzonban kell mindennek helyet találnod, hamar szembesülhetsz a problémával, hogy a franciaágy a háló teljes területét elfoglalja. Ebben az esetben a galériaágy nemcsak látványos, de praktikus megoldás is lehet.

Duplázd meg a teret!

Ha egy apró garzonban kell mindennek helyet találnod, hamar szembesülhetsz a problémával, hogy a franciaágy a háló teljes területét elfoglalja. Ebben az esetben a galériaágy nemcsak látványos, de praktikus megoldás is lehet.

Dia

 	Tapétázz! 	A legtöbb hálószoba túl kicsi ahhoz, hogy egy karakteres tapétával vond be, de, ha csak a fejtámla mögötti falra teszel néhány színes csíkot, a szoba máris tágasabb és vidámabb lesz. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a dekortapétát! »

Tapétázz!

A legtöbb hálószoba túl kicsi ahhoz, hogy egy karakteres tapétával vond be, de, ha csak a fejtámla mögötti falra teszel néhány színes csíkot, a szoba máris tágasabb és vidámabb lesz.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a dekortapétát! »

Ezt is szeretjük
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: