A legerősebb, azonnal ható zsíroldók - Ragyogó tűzhely pillanatok alatt
A konyhai szennyeződések eltávolítása komoly kihívás. De csak akkor, ha nincs hatékony zsíroldód.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Annak érdekében, hogy a konyha suvickolásával járó feladatok ne vegyék el a kedved egy finom étel vagy sütemény elkészítésétől, szerezz be olyan tisztítószert, mely pillanatok alatt eltünteti a legmakacsabb szennyeződéseket is. Mielőtt bevetnéd a különböző, maró hatású, mesterséges készítményeket, próbálj ki néhány természetes, olcsó és hatékony házi praktikát is.

Természetes, pénztárcakímélő házi praktika

A zsírfoltok szempontjából legkényesebb területnek számító sütő takarítása a szódabikarbóna és az ecet keverékéből készített masszával biztosan könnyebben megy majd.

A fillérekből összeállított egyveleggel egy szivacs segítségével alaposan dörzsöld át a sütőt, majd 15-20 percig hagyd állni. Ezt követően egy vizes ruhával töröld át, majd szárítsd ki.

Hasonlóan környezetbarát és olcsó megoldás, ha egy pohár almaecet és két evőkanál cukor kombinációjával puhítod fel a megszáradt és levakarhatatlan szennyeződéseket. A keveréket érdemes még akkor felvinned a zsírfoltos felületre, amikor még meleg. Körülbelül egy órán keresztül hagyd hatni a házi készítésű zsíroldót. Ha lejárt az idő, nem maradt más dolgod, mint néhány könnyed mozdulattal eltávolítani a feloldódott zsírfoltokat.

Ha csak a tisztítószerekben hiszel

Előfordulhat, hogy nem szívesen kísérletezel házi praktikákkal, illetve általuk nem sikerül megszabadulnod a szennyeződésektől. Tény, hogy ma már többféle extra hatékony és bivalyerős zsíroldó közül válogathatsz. Összegyűjtöttük a legjobbakat, hogy ne csak a takarítás, hanem a választás is könnyebb legyen.

Well Done hideg zsíroldó

A Well Done hideg zsíroldó kétségtelenül jól végzi a dolgát, hiszen tapasztalt háziasszonyok jó szívvel ajánlják. A fokozott hatékonyságú hideg zsíroldó rendkívül gyorsan hat, ráadásul tűzhelyek, tepsik és rozsdamentes acéledények tisztítására egyaránt alkalmas. Népszerűsége valószínűleg annak is betudható, hogy viszonylag kedvező, 8-900 forintos áron kapható. Mindig ügyelj arra, hogy ezt az erős, maró hatású készítményt kizárólag gumikesztyűben és csak a használati utasításban is feltüntetett felületen használd!

Ajax Professional Ultra zsíroldó

Az Ajax Professional Ultra zsíroldó igazán sokoldalú készítmény, amit azért fejlesztettek ki, hogy az otthonodban is professzionális eredménnyel végezhesd a házimunkát, úgy, hogy az ne jelentsen számodra különösebb nehézséget. Az Ajax zsíroldója mindenféle kosz és zsír ellen használható: az odaégett zsírtól a főzőlapon és sütőedényen vagy a ruhaanyagon hagyott zsíros foltokon keresztül az olajos szennyeződésig. A 750 milliliteres termék ára 1100-1200 forint.

Cif konyhai zsíroldó spray

A Cif konyhai zsíroldó spray is remek választás, ha gyorsan szeretnél megszabadulni a makacs és zsíros szennyeződésektől. A különleges, spray formájában kapható zsíroldó természetes úton, a narancs erejével bánik el a lerakódásokkal, így a konyha pillanatok alatt karcmentesen és ragyogóan tiszta lesz. A Cif konyhai zsíroldó ideális a sütés-főzés utáni takarításhoz, de a fürdőszobában elkenődött krém-, smink- vagy rúzsfoltok eltüntetése sem jelent majd problémát, ha ezt a félliteres kiszerelésben kapható, 5-600 forintért megvásárolható terméket választod.

Tipp
Ha zsíroldót használsz, mindig vegyél fel gumikesztyűt! A szert egyenletesen szórd a tisztítandó felületre, és 5-10 percig hagyd állni. A feloldott szennyeződést bő vízzel, többször is mosd le.

Mirax hideg zsíroldó

Kifejezetten erős, ráégett, nehezen eltávolítható, zsíros szennyeződések ellen ajánljuk a Mirax hideg zsíroldóját, mely gyorsan oldja a ráégett, elszenesedett, kormos, erősen zsíros ételszennyeződést. Elektromos és gáztűzhelyek, öntöttvas grillsütők, acélrácsok, sütők, sütőlapok és edények tisztítására ajánlott. A szerrel egyszerűen fújd be a tisztítandó felületet, hagyd hatni néhány percig, és már dörzsölheted is le.

A gyerekzáras szórófejjel ellátott, 500 milliliteres kiszerelésben kapható, szagtalan zsíroldó ára 300-400 forint körül alakul.

Ecover Power Cleaner

Ha a környezetbarát megoldásokat kedveled, akkor bizonyára szereted majd az ECOVER környezetkímélő, konyhai gyorstisztító és zsírtalanító spray-jét. A félliteres, 1650 forintért rendelhető zsíroldóban semmilyen maró, az egészségre vagy a környezetre káros anyag nincs. Kizárólag természetes adalékanyagok felhasználásával készült, illatosítót és citromot tartalmaz, így valóban a természet erejével bánik el a szennyeződésekkel.

Ennek ellenére rendkívül hatékony: percek alatt feloldja a legmakacsabb szennyeződéseket is, legyen szó a tűzhelyről, a sütőről vagy éppen a tepsikről.

Ezt is szeretjük