A bőröddel táplálkoznak az élősködők: spéci porszívók poratkák ellen, 15 ezer forint alatt

Ha allergiával küszködsz, ez lehet a tökéletes választás.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tüsszögés, köhögés és viszketés nemcsak akkor jár karöltve, ha penészes a lakás, de akkor is, ha allergiás vagy a poratkákra, melyek azért szeretnek a lakásodban élni, mert többek között elhalt hámsejtjeiddel táplálkoznak. Szerencsére már léteznek olyan porszívók, melyekkel sokkal eredményesebben szabadulhatsz meg a kellemetlen tüneteket okozó kis élősködőktől.

Allergiások előnyben

A HEPA-szűrő nem annyira modern találmány, hiszen már 1940-ben is kísérleteztek vele, bár akkoriban még a radioaktív szemcséktől igyekeztek megszabadulni, nem a népbetegséget kívánták elviselhetőbbé tenni. Míg porzsákos társaikból könnyen visszaszállhat a por a levegőbe, addig a HEPA-szűrőt tartalmazó gépeket úgy tervezték, hogy az egészen apró, 0,3 mikron méretű, szabad szemmel garantáltan nem látható szemcséket is felfogják. 

Ezek a különleges takarítógépek megszabadítanak a sokszor kínzó tüneteket okozó allergénektől, így a takarítás is kellemesebb tevékenységgé válik, ráadásul az orrod sem durran be tőle.

Neked van?

Jogos a kérdés, hogy a saját porszívód rendelkezik-e HEPA-szűrővel. Egyszerűen letesztelheted, elég, ha a szellőzőjét, ahol a meleg levegőt kifújja, egy napos helyre állítod - ha látod a porszemcséket a levegőbe szállni, akkor a te géped nem rendelkezik speciális szűrőrendszerrel.

Samsung SC 4321 porszívó

Az 1600 wattos teljesítményű Samsung SC 4321 nevet viselő porszívó porzsák nélkül működik. Mikrofilteres megoldásának köszönhetően könnyedén magába szívja az apró élősködőket, ugyanakkor hatékonyan akadályozza a szemcsék porszívóból való kijutását is. A porszívó 350 wattos szívóteljesítménnyel működik, szűrőberendezése 1,3 literes kapacitású.

A háztartási eszköz kezelése nagyon egyszerű, sőt, ha nem elég hosszú, akkor meg is toldhatod a csövet. A porszívó ára 12 600 forint*.

Samsung SC-4550 porszívó

A műanyag, lila borítással rendelkező Samsung SC-4550 porszívó már eggyel fejlettebb verzió, mint korábbi társa. Működését tekintve 1800 wattos teljesítménnyel bír - ezt akár szabályozhatod is -, sőt, 360 wattos szívóteljesítménye igazán figyelemre méltó. A portartály kapacitása ennél a készüléknél is 1,3 liter, ám a porzsák telítettségjelzőjével könnyedén megtudhatod, mi az aktuális helyzet.

A kétállású szívófej gondoskodik arról, hogy a lehető legjobban fel tudd szívni a port és a koszt, sőt, kárpitkeféjének segítségével még a szőnyegbe akadt hajszálakat és egyéb oda nem illő dolgokat is könnyen fel tudod szippantani. A porszívót 14 990 forintért* vásárolhatod meg az elektronikai boltokban.

Zanussi ZAN 1820 porszívó

A Zanussi ZAN 1820 márkajelzésű porszívója 1600 wattos teljesítménnyel bír, szívóereje is egészen minimális az előzőekhez képest - 230 watt -, viszont portartályába akár 1,5 liter szemcse is elfér. Mosható mikroszűrője sokáig kitart, így nem kell folyton cserélned, ami nagy előny a többiekkel szemben. Puha kerekeinek és alacsony zajszintjének köszönhetően egy egészen halk gépről van szó.

Két darabból összeszerelhető fémcsövének köszönhetően még hajolgatnod sem kell túlzottan takarítás közben. A porzsák nélküli porszívót 12 400 forintért* találhatod meg az üzletekben.

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Te allergiás vagy poratkára?

Ezt is szeretjük