A 4 legjobb vízkőoldószer

Szerintünk

Te sem szeretsz sokáig görnyedni a kád fölött a vízkövet vakarva? Mi sem. Íme, azok a tisztítószerek, amelyek megkímélhetnek ettől.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kád, a mosdókagyló vagy a WC suvickolása valószínűleg neked sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaid közé, ám ha nem szeretnéd, hogy vízkőréteg vonja be a fürdőszobát, valamikor túl kell esni a műveleten.

Ha viszont megfelelő tisztítószert használsz, töredékére csökkentheted a vízkőkaparással töltött időt - ám ezeket a csodaszereket nem is olyan egyszerű megtalálni.

Hogy könnyítsünk a dolgodon, összegyűjtöttük neked azokat a vízkőtisztítókat, amik nekünk legjobban beváltak. Próbáld ki őket!

Juli: Ajax fürdőmester

Sokféle vízkőoldót kipróbáltam már, de amióta az Ajax fürdőmestert megtaláltam, csak ezt használom.

A legmakacsabb foltokat is eltünteti, ráadásul nagyon praktikus a kiszerelése, a szórófejjel nagyobb felületen is gyorsan eloszlathatom. Ha pedig egy-egy kritikus helyen már vastagabb a vízkő, akkor egyszerűen csak közelebb tartom a flakont, és így nagyobb mennyiségben jut a szerből a problémás területre.

A WC-ben is gyakran használom, hiszen ha néhány napot nem töltök otthon, a peremek alatt, illetve a vízszint környékén rögtön megjelenik a vízkő.

Ilyenkor éjszakára csak körbespriccelem a kagylót az Ajaxszal, reggelre pedig feloldódik a lerakódás. Külön előnye, hogy nincs a vízkőoldókra jellemző szúrós, bántó szaga, kifejezetten kellemes virágillatú.

15 tisztítószer, amiben nem csalódtunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Andi: Domestos Zero

Ha a vizes helyiségekről van szó, maximalista vagyok, és szeretek biztos lenni benne, hogy nemcsak a vízkövet tüntettem el, de a benne tanyázó összes baktériumot is megsemmisítettem. Éppen ezért nem szeretek új termékekkel kísérletezni, tisztításhoz csak a Domestos termékcsalád ismert és bevált tisztítószereit használom.

A Domestos Zero vízkőoldót azért szeretem, mert úgy találták ki, hogy a WC-kagyló problémás területeiről is leszedje a vízkövet. Nagyon sűrű az állaga, ezért hatása a vízszint alatt is érezhető, és a perem alól sem folyik le egyik pillanatról a másikra. A zöldes-sárga kupakos, lime-illatú változatot használom, így egyidejűleg az illatosítást is megoldom. Mivel különösen erős vegyszerről van szó, a WC-n kívül más helyeken nem is szabad használni - a kád és a mosdókagyló vízkőtelenítésére ezért a Domestos általános tisztítószerét használom.

Eszter: Mr. Proper fürdőszobai spray

Nem szeretek sok időt tölteni a suvickolással, ezért az általam leggyorsabbnak és leghatékonyabbnak ítélt tisztítószer mellett állapodtam meg. A Mr. Proper termékcsaládnak először a lefolyótisztítóját próbáltam ki, és miután elégedett voltam vele, tettem egy próbát a fürdőszobai tisztítószerrel is.

A szaga ugyan elviselhetetlen, de gyorsan hat és tényleg nagyon erős, ráadásul valamilyen védőréteget is képez a megtisztított felületen, így a vízkő nehezebben tapad meg, vagyis tovább marad tiszta a mosdókagyló és a kád.

Margó: Flóraszept fürdőszobai tisztítószer

Sajnos nagyon kemény nálunk a víz, a kádam és a mosdókagylóm pedig kék színű, ezért rögtön meglátszanak rajtuk a kis fehér pöttyök. Általában házi tisztítószereket használok - nekem az ecet vált be legjobban -, de nagyjából havonta egyszer bevetem a nehéztüzérséget is.

Eddig a Flóraszept általános tisztítószerét használtam, mert olcsó és számos területen alkalmazható, ezért sok más szert kiválthatok vele. Amikor azonban megláttam, hogy megjelent a Flóraszept kifejezetten fürdőszobákra kifejlesztett, szórófejes tisztítószere, úgy döntöttem, adok neki egy esélyt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem csalódtam, a szappanlerakódások egyetlen perc alatt eltűntek, de két átmosás után a vízkő is lejött. Különösen tetszik, hogy csak néhány perc a hatóideje, nem kell egész éjszakára a felületen hagyni, így pillanatok alatt letudhatom a takarítást. Bár a szaga elég szúrós, az ár-érték arány miatt azt hiszem, egy darabig ennél a terméknél maradok.

OLVASD EL EZT IS!

zold ablak kicsi
  • ablaktisztítás
  • tisztítószer

A 4 legjobb ablakmosó szer

Ezt is szeretjük