8 praktikus cipőtároló 10 ezer alatt
Egy ötletes tárolóval még a legapróbb előszobában is tökéletes rendben tarthatod a lábbeliket. Íme, nyolc praktikus darab.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meguntad, hogy az ajtó előtt vagy az asztal alatt hevernek a cipőid? Akkor sem kell lemondanod elrejtésükről, ha nincs akkora hely a lakásodban, hogy egy jókora előszobaszekrény terpeszkedjen benne.

A bútortervezők együtt éreznek a kis lakások tulajdonosaival, és számtalan praktikus megoldást kínálnak a cipők tárolására.

Stílusodhoz igazított ötletek

Ha ragaszkodsz a klasszikus lakberendezéshez, és távol állnak tőled az extravagáns megoldások, akkor a hagyományos cipősszekrényekhez hasonló, de azoknál jóval helytakarékosabb tárolókat neked találták ki. Ezek a darabok emlékeztetnek a megszokott bútorokra, ám jóval keskenyebbek, és a lehajtható vagy kihúzható polcoknak köszönhetően megkönnyítik a reggeli cipőválogatást.

Vonz a modern stílus, és szívesen kipróbálnád az egyedi kiegészítőket? A tervezőktől a humor sem áll távol, cipőtárolód akár faliújságra is hasonlíthat. Ha pedig a lakásodban az egyszerű, letisztult formák uralkodnak, választhatsz olyan rejtekhelyet is a lábbeliknek, melyek tökéletesen elbújnak a kíváncsi szemek elől. Bármelyik praktikus darab mellett döntesz, nem megtűrt bútor, hanem kellemes lakótárs lesz új cipőtárolód.

Egy, kettő, sok…

Ha nincs népes családod, és te sem hatalmas cipőgyűjteményedről vagy híres, elegendő egy egyszerű állvány, melyen az évszaknak megfelelő lábbeliket tárolhatod. Nincs többé lázas keresgélés, a hangulatodnak megfelelően egy pillanat alatt lekaphatod róla a kiszemelt cipőt. Nagyobb család esetén a többszintes megoldást válaszd, így mindenki külön sorban találja meg saját cipőit, és nincs többé reggeli keresgélés.

Ha viszont minden ruhadarabnál értékesebb számodra a változatos cipőkollekció, érdemes a bővíthető darabokból válogatnod. Ezek egymás fölé helyezve állvány- vagy polcrendszert alkotnak, és ízlésed szerint rendezheted el bennük a lábbeliket színeknek vagy évszakoknak megfelelően.

Az sem jelent gondot, ha időközben átrendezed a lakást, a vízszintes állványokból függőleges emeleteket varázsolhatsz, vagy több kisebb darabot oszthatsz szét a sarkokban.

Takarékos négyzetméterek

Vadonatúj cipőtárolódat úgy is elhelyezheted, hogy egyáltalán nem foglal el külön helyet előszobád alapterületéből. A falra akasztható állvány vagy zsák ideális ötlet, ha valóban apró a lakásod. Ráadásul a szemmagasságban elhelyezkedő tartón villámgyorsan átlátod a kínálatot. Vállalod a hajolgatást, csak ne legyenek szem előtt a cipők? Válaszd az ágy alá is rejthető cipőrekeszeket. Ha már helyet kapott az előszobádban egy lábakon álló szekrény, egy alacsony, tároló vázat akkor is érdemes beszerezned, hiszen utóbbit a szekrény alatt is elhelyezheted, így plusz tárolóhelyhez juthatsz.

És akkor se mondj le a rendről, ha egyáltalán nincs előszobád: a legkisebb garzon asztalkája alatt is helyet foglalhat egy diszkrét, alacsony cipőrács. Nyáron, amikor a könnyű lábbelik kevesebb teret foglalnak, a csővázas darabokat rövidebbre alakíthatod.

Pénztárcakímélő cipőtárolók 10 ezer forint alatt

Egy praktikus cipőtartó miatt nem kell újra megtervezned a havi költségvetésed. A legolcsóbb darabok is mutatósak, ha pedig valamivel komolyabb bútordarabra vágysz, azt is barátságos áron beszerezheted.

Ha alig van helyed

A rendelkezésedre álló hely szerint alakítható a krómozott, csővázas tartó az Aldi kínálatából. 62 centimétertől 115 centiméterig variálhatod a szélességét, arról nem beszélve, hogy csak 1999 forintba kerül.

Hasonlóan kedvező tulajdonságokkal bír a Furnitura online áruház kínálatában található cipőtartó is: a falra szerelhető, légies tartó szinte semennyi helyet nem foglal, és ára is csak 3690 forint - ugyanez a Wood Page kínálatában, Ego 20 fémvázas tároló néven 2848 forint. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik a Bon Prix rekeszes tárolójának. A műanyag dobozkákba egyenként helyezheted cipőidet, és egy mozdulattal az ágy alá csúsztathatod. Az 1599 forintos ár kisebb befektetés, mint a napi bevásárlás.

Ötletes megoldások

Akár egy jópofa falvédő, úgy díszíti lakásodat a Tchibo áruház jópofa tárolója, melyben tíz pár cipellőt helyezhetsz el. A rekeszek belső felét különleges bevonattal látták el, így nem kell aggódnod a tisztítás miatt sem. Négy darab ajtókampó is tartozik hozzá, és mindössze 3290 forint.

Az IKEA praktikus, felakasztható rendezője szintén jó hely a cipőknek, ára pedig csak 3990 forint. Csupán arasznyi a mélysége a Möbelix bútoráruház Buche névre hallgató cipőtárolójának, mely megjelenésében a klasszikus szekrényre emlékeztet, ám praktikus billenőajtajának köszönhetően szinte hozzásimul a falhoz. Ára 5990 forint.

Ugyanilyen karcsú az Inova terméke, a KC 2-es tároló, mely a komolyabb stílusú lakásokhoz is illeszkedik. Bükk vagy éger színekben, 8800 forintért kapható. A Vascseresznye áruház pedig kovácsoltvasból készült, díszes kis állványt kínál 9900 forintért, melynek nagy előnye, hogy bármilyen bútor alatt elrejtheted.

Ezt is szeretjük