7 és fél millió forintot kaphatsz lakáshiteled törlesztésére: mostantól munkahelyed is segíthet
A Fidesz bejelentése szerint mostantól munkahelyedre is számíthatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb segítséget jelenthet számodra, ha deviza alapú lakáshiteled van, hogy munkaadód mostantól 7,5 millió forintig adómentes támogatást adhat dolgozóinak a rögzített árfolyamú végtörlesztésre. A hírt az MTI értesülései szerint a Fidesz csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölték, utalva az Országgyűlés erről szóló hétfői döntésére.

Selmeczi Gabriella szóvivő azt mondta, remélik, hogy ez egy újabb segítséget jelent a végtörlesztéshez, és így még többen tudnak majd élni ezzel a lehetőséggel. Emlékeztetett arra is, hogy a devizahitelesek a végtörlesztéshez adómentesen eladhatják ingatlanjukat, és ehhez hasonlóan például az egyenesági hozzátartozótól kapott támogatás után sem kell adót fizetni.

Támogatás, és nem hitel, utólag is

Mivel igény van a végtörlesztésre, a kormányoldal úgy döntött, újabb segítséget ad az embereknek, így született meg az a rendelkezés, hogy a munkaadók 7,5 millió forint összegig adómentes támogatást adhassanak dolgozóiknak. Támogatásról van azonban szó, nem hitelről.

A pénzt közvetlenül a hitelező bank számlájára kell utalnia a munkáltatónak. Ha valaki már végtörlesztett, akkor is kérheti a munkáltatójától az adómentes támogatást. Ebben az esetben - megegyezés esetén és a szükséges iratok bemutatása után - a munkavállaló megkapná a pénzt a foglalkoztatójától. A Fidesz szóvivője szerint a munkaadóknak is érdekük, hogy segítsék munkavállalóikat a devizaadósság csapdájából való kiszabadulásban, hiszen nyilván teljesen másképp dolgozik egy ember, akit nem nyomaszt az, hogyan fogja törleszteni a részleteket.

Év végéig lehet leadni az igényt

Selmeczi Gabriella egyúttal arra biztatta az embereket, hogy keressék meg munkáltatójukat, és éljenek az adómentes támogatás lehetőségével. Hangsúlyozta, hogy a végtörlesztés szabályai egyébként nem változnak, ugyanúgy az év végéig kell bejelenteni az igényt, és 2012. február végéig kell teljesíteni.

A siker technikái - Jegyek korlátozott számban!

A november 15-i Femina Klub esten Szily Nóra vendége ezúttal Alföldi Róbert lesz, akivel segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kérdésre megjegyezte, jelenleg nincs tervben kezdeményezés a határidők kitolására. Arra, hogy az adómentesség mind a munkáltatóra, mind pedig a munkavállalóra vonatkozik-e, a Fidesz szóvivője azt válaszolta: ha a 7,5 millió forintot vagy az az alatti összeget megkapja a dolgozó a munkaadójától, akkor azt a támogatást nem terheli adó. Ha kíváncsi vagy, még hogy segít az állam a bedőlt lakáshitelek adósainak, kattints ide!

Forrás: mti.hu.

Ezt is szeretjük