4 olcsó háziszer a tavaszi nagytakarításhoz: megkönnyítik a munkát

Ha nem akarsz drága termékeket bevetni, ezeket a filléres, természetes szereket válaszd!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavaszi fáradtság ide vagy oda, amint az első kikeleti napsugarak életkedvet csalnak a megfáradt házitündérek arcára, a többség már tervezi a márciusi nagytakarítást. Ha azonban nem akarod veszélyes, egészségre kártékony hatású vegyszerekkel terhelni otthonod levegőjét és a szervezetedet, természetes, ugyanakkor olcsó szereket is bevethetsz. A következők régóta bevált, nagy kedvencnek számítanak.

Citrom

A citrom jótékony tulajdonságait korántsem csak az egészségmegőrzés területén használhatod ki. Amellett, hogy kiváló szagtalanító - például remek ellenszere a vágódeszka hal- és hagymaszagának -, tisztítószerként is alkalmazhatod. Ha zsíros szennyeződéseket akarsz eltávolítani, vágj félbe egy citromot, majd dörzsöld át vele az adott felületet, de tegyél ugyanígy akkor is, ha a vízkőlerakódásokkal gyűlt meg a bajod.

Ecet

Az ecet hosszú ideje a háziasszonyok egyik legjobb barátja, mely a házimunka számos területén alkalmazható, természetes szert jelent. A legtöbb szennyeződés hatékonyan eltávolítható segítségével, mindemellett a makacs penészfoltok számára is tökéletes ellenséget jelent.

A mosás során is alkalmazhatod, ha szeretnéd tisztává és hófehérré varázsolni a ruhákat, emellett fertőtlenítőszerként és szagtalanító csodaszerként is segítségedre lehet. Ha nagyon makacs szennyeződéseket akarsz eltávolítani, nem kell oldanod az ecetet, más esetben azonban keverd azonos mennyiségű vízzel. Mosáshoz a mosóprogram elindítása előtt önts fél pohár ecetet a gépbe.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nemcsak a sütemények térfogatát képes megnövelni, de a háztartás más területein is széles körben bevetheted. A szódabikarbóna kíméletes, ugyanakkor hatékony súrolószerként is funkcionál, hasznos lehet például az ezüst ékszerek és -tárgyak tisztításánál, emellett fokozza a mosogatószerek hatékonyságát.

Tisztító hatása mellett szagtalanító tulajdonságát is kihasználhatod. Dörzsöld be vele az adott felületet - kis vízzel keverve -, és nemcsak a szennyeződéseket, de a kellemetlen aromákat, például a hal- vagy hagymaszagot is eltüntetheted.

Mosószóda

A háztartási boltokban kapható mosószóda igen olcsó szer, ugyanakkor hatékony lehet a házimunka során. Vízlágyító tulajdonságának köszönhetően a mosás során eltávolítja a foltokat, ugyanakkor a vízkőlerakódások kialakulását is megelőzi, továbbá kiváló ellenszere a tintának, a vörösborfoltoknak, az izzadságnak és a zsíros szennyeződéseknek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az előbbieken túl használhatod mosogatáshoz, fürdőszobai felületek, illetve a WC tisztításához, nem utolsósorban pedig általános fertőtlenítéshez. A legegyszerűbb úgy alkalmazni, hogy egy szórófejes flakont megtöltesz vízzel, majd két-három evőkanál mosószódát keversz hozzá.

Még milyen természetes szereket használsz a háztartásban?

Ezt is szeretjük