3 dolog a lakásban, ami bevonzza a kilókat: tüntesd el, ha fogyni akarsz az új évben!

Lomtalanítás után könnyen beindul a fogyás is: iktasd ki a hizlaló tárgyakat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A több ezer éves térrendezési tudomány, a feng shui általában is hangsúlyozza a tértisztítás fontosságát, a felhalmozott kacatok ugyanis megakadályozzák a chi, vagyis az életenergia zavartalan áramlását, és ezen keresztül azt, hogy szükség esetén továbblépj.

A fahéjas lakásillatosító hizlal

A gyűjtögetés egyfajta megrögzött védekezés a törvényszerűen bekövetkező újjal szemben, ha pedig továbbra sem vagy hajlandó megválni a szerepüket betöltött lomoktól, az aktuális élethelyzeted is befagy, képtelen leszel arra, hogy haladj. Ugyanez érvényes a felesleges kilókkal folytatott küzdelemre is: abban a pillanatban, ahogy felszámolod a feleslegessé vált vagy eredetileg is kártékony tárgyak tömegét, értelmetlenné válik a fölösleges ételek fogyasztása is.

Hizlaló illatok

A keleti kultúrákban nagy jelentőséget tulajdonítanak az illatoknak, úgy tartják, jóval nagyobb szerepük van a közérzet befolyásolásában, mint azt a nyugati ember gondolja. Mi az elkülönítést általában két csoportban gondolkodva tesszük, vagyis vonzódunk a finom illatokhoz, és kerüljük a kellemetleneket, a feng shui azonban az aromaterápia hatására alapoz.

Így lehetséges az, hogy, míg egyes illatok nyugtatnak és ellazítanak, addig mások élénkítő hatással bírnak, sőt, léteznek evésre ösztönző aromák is. Ezért, ha fogyni akarsz, mindenképp kerüld a fahéj, a borsmenta vagy a vanília illatát, mivel, akár parfümben, akár lakásillatosítóként használod, étvágygerjesztő hatása lesz.

Emésztésgyilkos elektronika

Nagyon fontos, hogy az ételek elkészítésének és fogyasztásának helyszíne mindig tiszta és rendezett legyen, ezért fordíts a szokásosnál nagyobb gondot a konyhára és az étkezőre.

Ha csak teheted, kerüld az elektromos szerkezetek használatát: a mikró vagy villanytűzhely helyett válassz gáztűzhelyet, sütés-főzés helyett pedig párolj. Minden árammal működő kütyü megzavarja az ételek természetes rezgését, módosulhatnak az elkészült ételek energiái. Arra sem árt figyelned, hogy evés közben ne kösse le más a figyelmed: bár kényelmes megoldás, nem szerencsés tévét tartani a konyhában és az étkezőben. A zene ellenben kimondottan jótékony hatású lehet, de csak akkor, ha lassú: evés közben ugyanis óhatatlanul felveszed a zene ritmusát, ami egy pörgős számnál igazi faláshoz vezet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Negatív színek és formák

Végezz alapos szortírozást a konyhában a színek terén is: léteznek igazi étvágygerjesztő színek, melyektől meg kell válnod, ha kilókban mérhető mínuszra vágysz. Könnyíthetsz a sóvárgásodon, ha kiselejtezed a sárga, piros, lila vagy pink színekben pompázó tányérokat és bögréket, de az étkezőasztalt borító abroszt is cseréld úgymond fogyasztóra - a fekete, a fehér vagy a szürke is csökkenti az étvágyat.

A rövid, dundi bögrét cseréld keskenyebb, magasabb változatra, utóbbiból kevesebb korttyal is beéred majd, de szintén kerüld a kerek, túl nagy tárgyakat a konyhában. Ismerd meg azt a tíz színt is, mely mentális gondokat okozhat. Kattints ide!

Hiszel a feng shui erejében?

Ezt is szeretjük