150 forintos csodaszer a WC-be: így használd tisztítószerként a kólát!

Ugyan az egészségnek nem tesz jót, a vízkővel könnyedén leszámol. Használd a kólát!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kóláról már sok furcsa tény világot látott, többek között, hogy még a százas szöget is feloldja, bár elsősorban az egészségre káros hatása az, ami miatt gyakran kerül napirendre.

Ugyanakkor a kólának is megvan a maga haszna, maró hatásának hála a legkoszosabb WC-t is újra csillogóvá varázsolja.

Tiszta WC jó egészség

A WC tisztasága árulkodik rólad, a higiéniáról alkotott elképzelésedről, valamint a takarítási szokásaidról is, már csak emiatt is érdemes mindig tisztán tartani a helyiséget, ahová a király is gyalog jár. Persze sokkal nagyobb érv a tisztaság mellett, hogy így te és a család is elkerülhettek sok fertőzést, ugyanis a WC - a kilincsek és a mosogatószivacs mellett - hemzseg a baktériumoktól. Hazai terepen ez az egyik legnagyobb veszélyforrás az egészségedre nézve, ezért fontos, hogy tisztán tartsd.

Nem csak maga a csésze rész, hanem az ülőke alatt meghúzódó terület, valamint a lefolyó sem patyolattiszta, még akkor sem, ha napi szinten veted be a különböző vegyszereket, amiket a reklámokban előszeretettel kiáltanak ki csodaszerként, ám sokszor mégsem annyira hatékonyak, mint állítják róluk. Valószínűleg ezért is tartozik a mosdó kitakarítása a legvisszatetszőbb házimunkák közé és ezért ódzkodnak a háziasszonyok, hogy kitisztítsák a felületet. Ne halogasd a dolgot, inkább vesd be a kólát!

Néhány pohárka kóla

Az egyik legszokatlanabb, ám kétség kívül nagyon eredeti házi praktikaként tartják számon a kólával való takarítást a természetes tisztítószert használó háziasszonyok. Elég néhány pohárral beleönteni a WC-kagylóba az édes üdítőből, a vízkőnek máris hűlt helye lesz, hála a kólában található foszfor- és citromsavaknak. Ezek feloldják a lerakódásokat és elpusztítják a baktériumok nagy részét, így két legyet üthetsz egy csapásra.

Egyszerűen csak locsold meg a WC-t kólával – nem kell a legdrágább változatot venned -, majd hagyd állni 20-30 percig. Dörzsöld át a kefével alaposan, még az ülőke alatti területet is, végül húzd le a WC-t és meglátod, máris sokkal fényesebb lesz a fehér porcelán. Ha bevált a technika, érdemes kipróbálni a csempén és a mosdókagylón is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Vigyázz vele!

A kólával azonban vigyázni kell, ugyanis más anyagokkal kölcsönhatásba lépve nem csak robbanást okozhat, de különböző mérgező gázokat is felszabadíthat. Valószínűleg ismerős, amikor kissé felrázódik az üveg és a kóla szó szerint kiárad a flakonból. Valami hasonló történik akkor is, ha egyéb vegyszerrel, netalán sósavval vegyíted. Ezzel nem csak magadnak okozhatsz sérülést, de a szomszédok is rosszul járhatnak, tehát kizárólag csak önmagában használd!

Te próbáltad már a kólát, mint vízkőoldót? Mik a tapasztalataid?

Ezt is szeretjük