Mit néznek a nőn egy fejjel mell alatt? Csak most derült ki

Nehezebben veszem fel a szemkontaktust az emberekkel az utóbbi időben. És nem rajtam múlik.

Eljött a 15. hét, és vele az első terhesnadrág. Utóbbi nem kevés örömöt szerzett: szinte bármilyen testhelyzetet felvehetek benne munka közben a monitor előtt.

A kerekedéssel párhuzamosan pedig érdekes jelenségre lettem figyelmes. Azt hiszem, a gömbölyű formák vonzzák az emberi tekintetet. És nem csak a férfiakét!

Az ember lánya a kamaszkorral megszokja, hogy időként vizuálisan ellenőriznek rajta néhány csinos domborulatot. Nincs ezzel semmi gond, olykor még jól is esik egy-egy elismerő tekintet, netán füttyentés.

Az elmúlt két hétben azonban egy eddig teljesen ismeretlen, azelőtt sosem tapasztalt, nemtől független szemmozgásra lettem figyelmes a környezetben.
Először az ismerősöknél, barátoknál tűnt fel a változás: a köszönés erejéig még megvan a szemkontaktus, ám a következő pillanatban akaratlanul is lejjebb csúszik a tekintet, csekkolják, mekkorát nőtt a pocak az elmúlt napokban. Van, aki megjegyzést is fűz hozzá, a szemérmesebbek egyszerűen úgy tesznek, mintha valami a szemükbe ment volna.

Bár ez a fajta vizslatás kétségkívül nem ugyanaz, mintha az egy emelettel feljebbi domborulatokat ellenőriznék kíváncsian, ám valahol mégis rokon műfaj. Így aztán egyszerre érzem magam zavarban és esik jól, hogy mást is érdekel az odabent zajló, engem napról napra lenyűgöző, olykor felkavaró, a tükör előtt állva még mindig gyakran meglepő változás.

Persze ismeretlenek nagy részének még nem tűnik fel rögtön az aprócska pocak, ám a szemfülesebbek arcára már kiül a kérdőjel: bevacsorázott vagy babát vár? Nem vagyok az a fajta ember, aki a cipője orrát bámulja az utcán sétálva, sokszor felveszem a szemkontaktust ismeretlenekkel is egy-egy pillanatra. Az elmúlt héten azonban ez egyre ritkábban sikerült: mind kevesebben néznek a szemembe, valami egész másra kíváncsiak.

Első két nap még feszélyezett, talán bosszantott kicsit a dolog, a harmadikon viszont úgy döntöttem, jófej leszek, és egy keresztben csíkos pólóval segítek a fürkésző tekinteteknek.

Ezt is szeretjük