Nőnapkor se jár a virág automatikusan minden hölgynek
Ha már nem vagy iskolás, és nem él az édesapád, március 8-án nem vár virág az asztalon.

Március 8., nőnap - minden nőnek jár a virág. Legalábbis Magyarországon még tartja magát ez a szokás. Az első emlékképeim a nemzetközi nőnapról általános iskolás koromból származnak. Már alsó tagozatos kislányként számíthattunk arra, hogy a fiúk előző nap elmennek hóvirágot szedni. Akkoriban még nem volt tiltott, nyugodtan szedhettek belőle az erdő szélén, vagy ha ott nem, szinte minden falusi ház kertjében nyílott ez a kora tavaszi virág.

Ha korán beköszöntött a jó idő, volt olyan év is, amikor ibolyát kaptunk. Mindenki. Nem volt kivételezés, még a legszebbnek sem járt két csokorral. Akkoriban ez nem lepett meg, olyan természetesnek vettem, amilyen csak a gyermeki önzetlenség és igazságérzet tud lenni. 

Abban is biztos lehettem, hogy miután hazaért, az édesapám is meg fog lepni legalább egy szegfűvel. Miután felnőttem, elköltöztem otthonról, és dolgozni kezdtem, eleinte hiányzott is ez a figyelmesség. A legtöbb munkahelyeken ugyanis már nem olyan figyelmesek a férfi kollégák, mint amilyenek a tizenéves iskolatársak voltak. Már ha egyáltalán vannak, és nem csupa nő alkotja a csapatot.

Virág pedig már akkor sem vár, ha március 8. körül hazautazom - nincs már, aki átadja. Egy kis figyelemeltereléssel szép lassan le is szoktam arról, hogy nőnapkor bárkitől virágra számítsak. Inkább szerveztem magamnak valamilyen érdekes programot. Ezekből 2017-ben szerencsére bőven van választék.

A Valentin-naphoz hasonlóan valószínűleg mások is meglátták a nőnapban a kreatív lehetőségeket, mert már nem csak virágot lehet venni akciósan. A fővárosi Sziklakórházban például minden hölgy látogatónak 50% kedvezményt adnak a teljes árú jegy árából.

Ha annyira szeretsz olvasni, mint én, március 8-án lehetőséged van, hogy néhány könyvtárba fél áron iratkozz be. Színházba is érdemes ilyenkor menni - rábeszélheted egyik barátnődet egy régóta látni vágyott darabra, mert sok helyen az egyik jegyet ajándékba kapod.

Ha inkább a tested ellazítására vágysz, sok fürdőben is kedvezményt kaphatsz március 8-án, ahol pedig szauna is található, ott különleges, nőnapi programmal is készülni szoktak.

Ezt is szeretjük