Így költenek el milliók heti 4 milliárdot: te is köztük vagy?
4 milliárd forint nem kis pénz, mégis könnyen el lehet költeni, akár egy hét alatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem létezett más ott és akkor, csak ő, a szelvény meg a toll apró golyócskájának harsogása a papíron. Nem hallotta, ahogyan a lottós néni sorsjegyet kínál a soron következőnek, és azt sem, ahogy megcsendült az ajtó feletti csengő, amikor belépett a lottózóba egy élelmes tekintetű, elnyűtt edzőcipős, nyúlánk fiatalember, aztán meg egy kalapos, két, szemre a huncutnál is huncutabb kisgyerekkel. Egyre többen lettek az aprócska, levegőtlen helyiségben, de ő nem figyelt, számára csak a toll volt, a szelvény meg ő maga.

Már szinte csúszkált bepárásodott tenyerében a toll, ahogy tétován egyik számról a másikra helyezte, majd sietve el is vette, mintha a mezők felszisszenve figyelmezették volna, vigyázva tegye az ikszeket. Tudta, hogy abban a pillanatban minden azon a szelvényen múlik. Az öt nyertes szám ott van előtte a lottószelvényen, hiánytalanul. Bámulnak rá, szinte kuncogva a tanácstalanságán. A kérdés, hogy melyik öt lehet az.

Végül csak muszáj volt valamit bejelölnie, hiszen ítéletnapig mégsem állhat ott a lottószelvényre meredve. Beikszelt öt számot, amelyik valahogy jobban vonzotta tolla hegyét a többinél, majd sorba állt, és fizetett. 225 forinttal szegényebben, de egy kis reménységgel meg a lottócetlivel gazdagabban kilépett az utcára, és azzal hazaindult.

Útközben az a gondolata támadt, milyen óriási lenne, ha éppen az ő zsebében lapulna a nyertes számokat felsorakoztató szelvény. Közel 4 milliárd forint tulajdonosa baktatna akkor haza a megszokott utcán, az ő cipőjében. Egészen felvillanyozta az ötlet, és nyomban költekezni is kezdett, persze csak gondolatban. Lakás, sőt, kertes ház, mindenkinek külön szobával, szép autó, amiben majd a gyerekek is elférnek, saját vállalkozás, hogy minden sínen legyen, na meg egy kis tartalék a bankba, hogy mindig legyen a családnak, és persze a rokonságról sem feledkezne meg, ha nyerne. Ó, bárcsak nyerne... Megszorította az összehajtott cetlit a zsebében, és lefordult a legközelebbi utcasarkon.

Pár óra múlva ott kuksolt kedvenc, kopottas kárpitú foteljében, aminek az egyik rugója mindig jellegzetes hangot ad ki, ha beleül. Öreg cimborák már ők ketten azzal a kis hanggal, mindig együtt néznek tévét.

A lottósorsolás kezdődött. Árgus szemekkel figyelte, ahogy nagy késleltetve végre nekiálltak sorban kihúzni a számokat. Hamar leolvadt azonban az arcáról a mosoly. Az első nyerőszám nem stimmelt, de mivel egy négyes találat is boldoggá tette volna, azért még ott volt a csillogás a szemében. Mikor azonban kiderült, a másodikat is elvétette, majd sorban a többit is, lemondóan tette félre az addig kincsként őrzött szelvényét.

Nem nyert, most sem. Megint. Marad a lakbér, a fogcsikorgatós hóvégek meg a tömegközlekedés. Hogy húzhatnak ki ilyen lehetetlen számokat? - tette fel a kérdést magában, és morfondírozni kezdett. Milyen bolond is volt, hogy sokadszorra elköltötte a 4 milliárdot gondolatban. Vajon a többiek, akik játszottak, ugyanúgy elköltötték, mint ő? Hányszor 4 milliárdot költhettek el Magyarországon egyetlen hét alatt? Mindenki másra. Végül legyintett, és egykedvűen kikapcsolta a tévét, azzal varázsütésre véget vetve sajnálkozásának is. A szobából kimenet aztán remek gondolata támadt: ha most sem viszik el a 4 milliárdot, jövő héten visszatér a lottózóba, és majd akkor, akkor biztos eltalálja az öt számot. Vagy legalábbis megpróbálja, mert olyan jó volt reménykedni és álmodozni kicsit... Gondolatban elkölteni a sokadik 4 milliárdot.

Ezt is szeretjük