Mit lehet tanulni egy pohárnyi zöld turmixból?
Fehér Ági vezető szerkesztő írása
Apró kihívások teljesítésével könnyebben megy a váltás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztos sokan emlékeznek még a Challenge Dayre, vagyis a kihívás napjára, amikor nem kellett tanulni, cserébe mindenféle vicces, sportos feladatot végezhettek a gyerekek. A nap lényege, hogy sokan egyszerre mozogjanak. Az ötlet jó volt, mindenki mozgott egy picit, buzgott a közösségi szellem, és addig sem kellett tanulni. Manapság másféle kihívások találják meg az embert, és nem a mindennapok nehézségeire gondolok.

Az életem csupa kihívás

Feltűnt, hogy amerikai életmódoldalak milyen szívesen élnek ezzel az eszközzel, mármint a kihívással. Lehet szó mozgásról vagy egészséges életmódról, persze biztos vannak másfélék is, de velem ezek jöttek szembe. Először azt gondoltam, hülyeség, hiszen senki nem változik meg egy vagy két hét, esetleg hónap alatt. De aztán úgy gondoltam kipróbálom. A legelső nem volt valami nagy fegyvertény, szuper zöld turmixot kellett inni reggelire nyolc napon keresztül.

Ez tele van mindenféle tápanyaggal, jót tesz a bőrnek, meg ami kell. Korábban is ittam hébe-hóba, de mivel elhatároztam, és az adott Facebook-oldal követői is lelkesesen posztolgatták magukról meg a turmixukról a képet, úgy éreztem, hogy oda kell figyelnem. Persze nem volt nehéz, minimális odafigyelés szükségeltetett. Azóta mégis gyakrabban iszom a zöld csodát.

Azt vettem észre, hogy ha ideig-óráig kell betartani valamit, akkor sikerül. Két hétig tudok a Clean Eating szerint élni, és a kedvenc edzéstervem végrehajtása is jobban megy, ha tudom, hogy rajtam kívül még ezrek izzadnak az adott napon valahol a világban, ugyanazokat a gyakorlatokat végezve.

És ezek az apró lépések szép lassan elvezetnek odáig, hogy az ember átalakítsa magát, az életét, a rossz szokásait. Elsőre talán gyengeségnek tűnhet, de tök nagy erőt ad, hogy adott időn belül el kell végeznem valamit. Ha pedig már megfogadtam, saját magamat csapom be, ha mégsem aszerint cselekszem. És az ember magának nem tud füllenteni. Érdemes tehát apró fogadalmakkal nekivágni az évnek, hátha idén történik is valami.

Ezt is szeretjük