Így szárítsd meg a narancsot, hogy csodaszép dekoráció legyen belőle: 8 gyönyörű díszt is mutatunk, hogyan használd
Pompás díszek szárított narancsból, amelyek garantáltan ünnepi hangulatot varázsolnak az otthonodba.

szárított narancs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyhoz hozzátartoznak bizonyos ízek és illatok. A narancs, a fahéj és a szegfűszeg előkelő helyen szerepelnek az alapvető tartozékok listájában, és nemcsak azért, mert a melengető forralt bor elmaradhatatlan ízesítői, hanem mert a dekoráció részeként is remekül megállják a helyüket. 

A természetesség kedvelői szárított narancsból nagyon bájos díszeket alkothatnak, amelyek hangulatossá teszik a lakást az ünnepi időszakban.

Mesés díszek narancsból

A narancsdíszek készítésének legfontosabb lépése a narancskarikák szárítása. Ahány ház, annyi szokás, ám néhány dolgot nem árt figyelembe venni hozzá. Az egyik az, hogy a levágott szelet ne legyen se túl vastag, se túl vékony, előbbi esetében jóval tovább fog tartani a procedúra, utóbbi pedig könnyen megéghet, ha sütőben készül. Körülbelül fél centi a kezelhető vastagság. Amennyiben sütőben, valamelyest gyorsabban végeznéd a szárítást, alacsony hőfokon, rácsra helyezett sütőpapírra fektetve, légkeveréssel, az ajtót többször kinyitva, a szeleteket pedig átforgatva érdemes végezni a műveletet. Ha több nap áll a rendelkezésedre, akkor a fűtési szezonban a radiátor is használható. Egy éjszakára helyezd törölközőre a szeleteket, majd fedd be az anyag másik felével, hogy felszívja a nedvesség egy részét. Másnap sütőpapíron tedd őket a fűtőtestre, félnaponta forgasd át a szeleteket, hogy egyenletesen száradjanak. Ez nagyjából 3-5 napot vesz igénybe, itt sem jó, ha a fűtőtest túlzottan forró, mert megéghetnek a karikák. Amennyiben nem használod fel egyből a megszáradt narancsokat, jól szellőző helyen tárold őket.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük