Nagyon finom, nyerhetsz vele, és a gyerekek is örülnek
Mi az?
Egy sorsjegy árával boldog karácsonyi pillanatokat szerezhetsz a rászoruló gyerekeknek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A SoSe Közhasznú Alapítvány sok kicsi jótékonysági akciójának lényege, hogy gasztrobloggerek és cégek gasztronómiával kapcsolatos felajánlásait lehet megnyerni úgy, hogy a sorsjegyeik árával mindig egy jó ügyet támogathatnak a játékosok. A támogatási összeg 100%-ban a megjelölt célt segíti elő, működési költség levonása nélkül.

Sok kicsi sokra megy

Egy sorsjegy értéke 1000 forint, ezt lehet aztán feltenni a kívánt termékre. Természetesen több sorsjegy is kérhető attól függően, hogy milyen összeggel szeretnéd támogatni a kívánt ügyet.

A sok kicsi leginkább abban tér el a hagyományos adományszervező akcióktól, hogy itt a támogatók is kaphatnak, nyerhetnek valamit a sorsjegyeikkel. Akár kis adománnyal is játszva segíthetsz.

A 2011-es karácsonyi akció kedvezményezettje a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthona. Jelenleg 51 gyermek él a XI. kerületben működő otthonban. Ez a szám átlagon felülinek számít, 40 fő körüli szokott lenni a gyermeklétszám. 2011-ben 42 családot gondoztak az alapítvány szakemberei. A családok egy évig élhetnek itt, ami azonban általában kevés a kiút megtalálására, ekkor - kérelem benyújtása után - még hat hónappal tudják meghosszabbítani a lakhatásukat.

A megfelelő ellátásért

Általában azért kerülnek az otthonba a gyermekes anyák, mert korábban albérletben éltek, amit nem tudtak fizetni, akkor sem, ha nem egyedül nevelték a gyermeküket, mert az apák gyakran lettek munkanélküliek. A családi támogatás is sokszor hiányzik. Többen állami gondozásból kerültek ki, nagyon fiatalon lettek szülők. Bántalmazás miatt is többször menekülnek ide kisgyermekes anyák. Előfordult olyan eset is, hogy nem tudták fizetni a lakáshitelt.

A sok kicsi elsődlegesen a gyerekek megfelelő étkeztetéséhez, ellátásához szeretne hozzájárulni, Mikulás- és karácsonyi csomaggal színesíteni életüket. Gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket, tisztálkodási eszközöket is szeretnénk beszerezni nekik, például hallókészüléket egy gyermek és egy felnőtt számára.

Segíts te is!

A megnyerhető gasztronómiai felajánlások november 16. és 30. között derülnek ki. A sorsjegyek kiválasztása december 1-jétől december 14-éig lesz lehetséges. A gépi véletlenszám-generátor programmal történő sorsolásra december 21-én 15 órától kerül sor. Ha tudsz, segíts te is, hiszen a mondás is úgy tartja: sok kicsi, sokra megy.

Ezt is szeretjük