Isteni és illatos mézeskalács-piskóta torta: a legfinomabb karácsonyi édesség
Ez az ünnepi desszert fahéjas krémmel lesz az igazi.

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Pihe-puha pizsamák télre: egész nap ezekben akarsz majd maradni »

Naomi Campbell 49 évesen is a csúcson van: ő lett 2019 divatikonja »

Házi mitesszereltávolító maszk rém egyszerűen: kitisztítja a pórusokat és lehúzza a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi sütés-főzés egyik legkellemesebb momentuma a mézeskalács -készítés és -díszítés, most azonban egy csavarral igazán rendhagyó édességet varázsolhatsz ennek az illatozó karácsonyi finomságnak az alapanyagaiból.

Mézeskalács-piskóta torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg sütőliszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Hozzávalók a fahéjas krémhez:

  • 225 g mascarpone
  • 3 és fél csésze porcukor - 15 dkg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítési idő:

1 óra.

Elkészítés:

Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, előbbibe öntsd a cukrot. Egy habverő vagy konyhai robotgép segítségével habosítsd addig a tojások sárgáját, amíg a nyírfacukor elolvad benne, és a tojás kifehéredik. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojások fehérjét. Először a cukros tojássárgáját forgasd bele óvatosan, utána a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A gázsütőt kapcsold 175 fokra - 2-es fokozat -, majd a kapott masszát simítsd sütőpapírral bélelt 22 centiméteres tortaformába, és süsd tűpróbáig. Az első 20 percben ne nyisd ki a sütőt! Ha már látod, hogy aranybarnára sült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Vedd ki a formából, húzd le róla a sütőpapírt, és vágd két, esetleg három részre.

A fahéjas krém elkészítése pillanatok alatt megvan: a mascarponét a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliaaromával keverd habosra. Ezek után kend egy-egy vastag réteget a kihűlt piskótalapokra, és a tetejét se hagyd ki! Ha marad még a krémből, mehet az oldalára is, de nagyon jól néz ki kicsit rusztikusan.

A kész süteményt saját készítésű mézeskalácsokkal dekorálhatod. Kattints ide a tökéletes mézeskalácsreceptért, majd ha készen vagy vele, kérd meg a gyerekeket, hogy segítsenek a dekorálásban.

Bájos mézeskalács-koszorú lépésről lépésre

Nemcsak illatozik, de fel is vidít ez a mézeskalács-dekoráció. Kövesd lépésről lépésre leírásunkat.

OLVASD EL EZT IS!

mezeskalacs haz kicsi
  • mézeskalács
  • karácsonyi dekoráció

Bájos mézeskalács-házikó lépésről lépésre

Ezt is szeretjük