Isteni és illatos mézeskalács-piskóta torta: a legfinomabb karácsonyi édesség

Ez az ünnepi desszert fahéjas krémmel lesz az igazi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi sütés-főzés egyik legkellemesebb momentuma a mézeskalács -készítés és -díszítés, most azonban egy csavarral igazán rendhagyó édességet varázsolhatsz ennek az illatozó karácsonyi finomságnak az alapanyagaiból.

Mézeskalács-piskóta torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg sütőliszt
  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Hozzávalók a fahéjas krémhez:

  • 225 g mascarpone
  • 3 és fél csésze porcukor - 15 dkg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítési idő:

1 óra.

Elkészítés:

Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, előbbibe öntsd a cukrot. Egy habverő vagy konyhai robotgép segítségével habosítsd addig a tojások sárgáját, amíg a nyírfacukor elolvad benne, és a tojás kifehéredik. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojások fehérjét. Először a cukros tojássárgáját forgasd bele óvatosan, utána a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A gázsütőt kapcsold 175 fokra - 2-es fokozat -, majd a kapott masszát simítsd sütőpapírral bélelt 22 centiméteres tortaformába, és süsd tűpróbáig. Az első 20 percben ne nyisd ki a sütőt! Ha már látod, hogy aranybarnára sült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Vedd ki a formából, húzd le róla a sütőpapírt, és vágd két, esetleg három részre.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A fahéjas krém elkészítése pillanatok alatt megvan: a mascarponét a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliaaromával keverd habosra. Ezek után kend egy-egy vastag réteget a kihűlt piskótalapokra, és a tetejét se hagyd ki! Ha marad még a krémből, mehet az oldalára is, de nagyon jól néz ki kicsit rusztikusan.

A kész süteményt saját készítésű mézeskalácsokkal dekorálhatod. Kattints ide a tökéletes mézeskalácsreceptért, majd ha készen vagy vele, kérd meg a gyerekeket, hogy segítsenek a dekorálásban.

Bájos mézeskalács-koszorú lépésről lépésre

Nemcsak illatozik, de fel is vidít ez a mézeskalács-dekoráció. Kövesd lépésről lépésre leírásunkat.

Bájos mézeskalács-koszorú lépésről lépésre

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

mezeskalacs haz kicsi
  • mézeskalács
  • karácsonyi dekoráció

Bájos mézeskalács-házikó lépésről lépésre

Ezt is szeretjük