Isteni és illatos mézeskalács-piskóta torta: a legfinomabb karácsonyi édesség
Ez az ünnepi desszert fahéjas krémmel lesz az igazi.
A karácsonyi sütés-főzés egyik legkellemesebb momentuma a mézeskalács -készítés és -díszítés, most azonban egy csavarral igazán rendhagyó édességet varázsolhatsz ennek az illatozó karácsonyi finomságnak az alapanyagaiból.
Mézeskalács-piskóta torta
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg sütőliszt
- 12 dkg cukor
- 2 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a fahéjas krémhez:
- 225 g mascarpone
- 3 és fél csésze porcukor - 15 dkg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítési idő:
1 óra.
Elkészítés:
Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, előbbibe öntsd a cukrot. Egy habverő vagy konyhai robotgép segítségével habosítsd addig a tojások sárgáját, amíg a nyírfacukor elolvad benne, és a tojás kifehéredik. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojások fehérjét. Először a cukros tojássárgáját forgasd bele óvatosan, utána a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A gázsütőt kapcsold 175 fokra - 2-es fokozat -, majd a kapott masszát simítsd sütőpapírral bélelt 22 centiméteres tortaformába, és süsd tűpróbáig. Az első 20 percben ne nyisd ki a sütőt! Ha már látod, hogy aranybarnára sült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Vedd ki a formából, húzd le róla a sütőpapírt, és vágd két, esetleg három részre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A fahéjas krém elkészítése pillanatok alatt megvan: a mascarponét a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliaaromával keverd habosra. Ezek után kend egy-egy vastag réteget a kihűlt piskótalapokra, és a tetejét se hagyd ki! Ha marad még a krémből, mehet az oldalára is, de nagyon jól néz ki kicsit rusztikusan.
A kész süteményt saját készítésű mézeskalácsokkal dekorálhatod. Kattints ide a tökéletes mézeskalácsreceptért, majd ha készen vagy vele, kérd meg a gyerekeket, hogy segítsenek a dekorálásban.
Bájos mézeskalács-koszorú lépésről lépésre
Nemcsak illatozik, de fel is vidít ez a mézeskalács-dekoráció. Kövesd lépésről lépésre leírásunkat.
OLVASD EL EZT IS!
- mézeskalács
- karácsonyi dekoráció