Mandulás csillagok karácsonyi fűszerekkel - A legomlósabb változat

Mézeskalács helyett is isteni, hiszen a mandulás csillagokat akár a karácsonyfára is akaszthatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy  újabb variáció karácsonyillatú kekszre. A mandulás csillagokat az idén semmiképpen se hagyd ki. Gyerkőccel, barátnővel is jó móka, ráadásul a végeredményt szépen becsomagolva akár ajándékba is adhatod. Ha szereted, fahéjjal még tovább fokozhatod az ízélményt.

Mandulás csillagok

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Mázhoz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld apró darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá a cukrot. Elegyítsd a lisztet, a mandulát a szerecsendiót, és forgasd a masszába. Végül pedig az olvasztott csokit is keverd hozzá, és jól dolgozd össze.

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 1/2 centi vastagra, és kisebb kiszúróval szaggass csillagokat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül 5 centis távolságra, majd hagyd egy-két órát pihenni. Utána tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz perc alatt süsd meg a tésztát.
A mázhoz a fehérjét verd kemény habbá, majd a porcukorral dolgozd sűrűre, és kend egy kés segítségével a csillagokra.

mandulas csillag fb
Ezt is szeretjük