Mandulás csillagok karácsonyi fűszerekkel - A legomlósabb változat
Mézeskalács helyett is isteni, hiszen a mandulás csillagokat akár a karácsonyfára is akaszthatod.
Íme, egy újabb variáció karácsonyillatú kekszre. A mandulás csillagokat az idén semmiképpen se hagyd ki. Gyerkőccel, barátnővel is jó móka, ráadásul a végeredményt szépen becsomagolva akár ajándékba is adhatod. Ha szereted, fahéjjal még tovább fokozhatod az ízélményt.
Mandulás csillagok
Hozzávalók 30 darabhoz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg étcsoki
- 4 dkg liszt
- 2 tojásfehérje
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Mázhoz
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
A csokit tördeld apró darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá a cukrot. Elegyítsd a lisztet, a mandulát a szerecsendiót, és forgasd a masszába. Végül pedig az olvasztott csokit is keverd hozzá, és jól dolgozd össze.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 1/2 centi vastagra, és kisebb kiszúróval szaggass csillagokat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül 5 centis távolságra, majd hagyd egy-két órát pihenni. Utána tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz perc alatt süsd meg a tésztát.
A mázhoz a fehérjét verd kemény habbá, majd a porcukorral dolgozd sűrűre, és kend egy kés segítségével a csillagokra.