Mandulát ölelő kismackó: ilyen cuki kekszet még nem láttál - Készítsd el te is!
Ajándékba is adhatod, és persze az ünnepi asztalra is kerülhet.
Kevés szívmelengetőbb látvány van, mint a mandulaszemet ölelő macisütemény - és akkor az illatáról vagy pláne az ízéről nem is beszéltünk.
Bárkinek is adod karácsonyra, garantáltan mosolyt csalsz majd vele az arcára. Ami pedig az elkészítését illeti, egyszerűbb, mint gondolnád - csak kövesd az alábbi lépésről lépésre receptet, de a biztonság kedvéért érdemes megnézned a videót is.
Hozzávalók
- 110 g liszt
- 20 g burgonyakeményítő
- 40 g cukorszirup
- 10 g méz
- 30 g növényi olaj
- kevés só
Elkészítési idő
Egy óra.
Elkészítés módja
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy edénybe tölts 110 gramm lisztet és 20 gramm burgonyakeményítőt, adj hozzá egy kevés sót, és jól keverd össze az egészet. Egy kisebb edénybe tölts 40 gramm cukorszirupot, 10 gramm mézet és 30 gramm növényi olajat. Ezeket is jól keverd össze.
Elegyítsd a két masszát, alaposan dolgozd össze őket, és az így kapott tésztát két pergamenpapír között nyújtsd ki. Egy maci formájú szaggatóval vágd ki a figurákat. Egy hegyes végű eszközzel - például vastagabb varrótűvel - rajzold meg a szemüket és a szájukat, tegyél a hasukra egy-egy szem mandulát, majd óvatosan hajtsd rá a mancsukat.
Egy-egy macit hátulról is megformázhatsz - ez esetben nem kell neki arcot rajzolnod, illetve a mancsába mandulát tenned, csak készíts neki farkat egy kevés megmaradt tésztából.
Az egészet told be a sütőbe, süsd 160 fokon tíz percig, majd 150 fokon újabb tíz percig. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és már kész is vagy!
Klasszikus karácsonyi sütemények
Nem kevés olyan édesség van, ami szinte elmaradhatatlan része a karácsonynak. Ha már így belejöttél a sütésbe, válassz közülük, és süsd meg az ünnepre!
Forrás: www.diyncrafts.com/8422/food/incredibly-cute-teddy-bear-cookie-recipe-wont-able-resist
Képek: www.huffingtonpost.com.
OLVASD EL EZT IS!
- halászlé
- bejgli
A magyarok 7 kedvenc karácsonyi ételének receptje, képekkel
- alkohol
- gyümölcslé